Presa susține că Mark Gitenstein a cerut arestarea lui Ion Stan

 Decorat recent de Traian Băsescu, cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, ambasadorul SUA la București, Mark Gitenstein, se pare că a cerut ca până la plecarea sa din România, pe 14 decembrie, deputatul PSD Ion Stan să fie încarcerat şi anchetat imediat, în stare de arest. Potrivit cotidianul.ro,  informaţiile sensibile dezvăluite în declaraţiile politice ale deputatului Ion Stan i-au creat serioase probleme la Departamentul de Stat ambasadorului american.

Aceasta ultimă dorinţă a ambasadorului nu poate decât să confirme ca Mark Gitenstein a acţionat în România şi în afara directivelor Departamentului de Stat, scrie cotidianul.ro.

 Diplomatul american nu a uitat declarațiile deputatului Ion Stan, membru al Comisiei SRI, la adresa acestuia. Gitenstein a fost acuzat, printre altele,  de conduită contrară uzanţelor diplomatice, respectiv practici de lobby incompatibile cu statutul diplomatic, ingerinţe cu scop de influenţare a justiţiei, declaraţii de susţinere partizană a unor lideri politici. Menţionăm că deputatul a refuzat să dea curs invitaţiei adresate de ambasador de a avea o întâlnire.

 Potrivit cotidianul, ambasadorul ar dori ca, până la părăsirea teritoriului României, să intre personal în posesia primelor declaraţii ale lui Ion Stan, în legătură cu tematica subiectelor remise pentru anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel