Presa #rezist întoarce armele sau e o reglare de conturi în USR? Anca Dragu, acuzată ca Tiberiu Nițu

Anca Dragu
Anca Dragu

Un document intern al Senatului a fost ”scurs” în presa rezist, care o acuză  pe Anca Dragu că, sub acoperirea unei delegații oficiale, a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni la plecarea într-o vacanță în Franța.

Documentul publicat de G4Media este semnat de Raluca Zota, directorul Secretariatului General din Senat care solicită accesul unei ”delegații” în Salonul Prezidențial de la Otopeni și facilitarea îmbarcării, pentru șase persoane. În document se arată că delegația, condusă de președintele Senatului,  pleacă în data de 25 iulie, cu cu zborul FR 3643 la Paris și se întoarce în data de 1 august, efectuând o deplasare în Franța.

Din ”delegație”, conform celor scrise de directorul Zota, fac parte patru persoane cu numele Dragu și încă un bărbat și o femeie.

Dragu a confirmat pentru G4Media că deplasarea în Franța a avut caracter privat -a plecat în concediu cu soțul său, cei doi copii și doi prieteni de familie, iar accesul la resursele instituției și la facilitățile de îmbarcare au avut loc ”la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de președinte al Senatului”.

Anca Dragu a pierdut funcția de președinte al Senatului, după schimbarea majorității.  În timpul mandatului a refuzat să aplice alte recomandări ale Serviciului de Protecție și Pază – coloană oficială, pază noaptea la domiciliu. Resursele utilizate pentru deplasarea din iulie-august au fost de ”altă magnitudine” față de cele pe care le presupun coloana oficială și protecția domiciliului, a explicat doamna Dragu.

În 2016, procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a fost obligat să demisioneze după ce DNA i-a deschis un dosar penal pentru că  ar fi folosit fără drept echipaje ale Poliției, ca antemergător, în deplasările la domiciliul său din Ploiești. În 2018, dosarul a fost clasat de ICCJ.

Anca Dragu a fost ministru de Finanțe în guvernul Cioloș și a făcut parte din partidul acestuia, PLUS, până la fuziunea cu USR.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel