Urmărește emisiunea live


Presa portocalie susține că adresele CCR către presă și Guvern au conținuturi diferite

curtea
curtea

După decizia Curții Constituționale de reactualizare a listelor electorale permanente, presa portocalie afirmă că de fapt Curtea nu ar fi cerut acest lucru, și adresele trimise către Guvern și presă ar avea conținuturi diferite.

 Astfel, în adresa trimisă Guvernului, Curtea Constituţională solicită Guvernului actualizarea listelor, până pe 31 august. Însă, comunicatul remis presei de CCR pe 2 august pe această temă şi care poate fi consultat pe situl instituţiei, precizează cu totul altceva. Conform acestuia, CCR solicită Guvernului României ca, până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul de pe 29 iulie, liste care în acest moment sunt ridicate pe procurorii Parchetului General care s-au autosesizat la problemele ridicate de Curte.

 Potrivit România Liberă, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a negat că ar fi cerut Guvernului actualizarea acum, după referendum, a listelor folosite la referendumul din 29 iulie. Mai mult, acesta a spus că a solicitat din nou de la Guvern listele ȋn baza cărora s-a votat deja la referendum, pentru că instituţii diferite ale statului au transmis Curţii date contradictorii, care nu puteau fi folosite pentru a se putea da un verdict corect.

De asemenea,  România Liberă scrie că probabil conţinutul adresei către Guvern a fost schimbat de asistentul magistrat pentru a permite Ministerului de Interne să actualizeze listele permanente în interesul USL.

Iată cum sună comunicatul Curții Constituționale adresat Guvernului:

"In temeiul art 46 si art 47 din Legea 47 /1992 privind organizarea si funcţionarea Curţii Constituţionale, Plenul Curţii Constituţionale, ȋn şedinţa din 2 august 2012, a hotărât să solicite Guvernului să dispună măsurile necesare pentru actualizarea listelor electorale permanente la data de 29 iulie 2012 şi să transmită Curţii Constituţionale numărul persoanelor ȋnscrise ȋn listele electorale permanente, pentru a putea stabili dacă referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iulie 2012 este valabil ȋn conformitate cu dispoziţiile art. 5 (alin. 2) din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

 Vă rugăm să transmiteţi datele solicitate până la data de 31 august 2012.

 Vă asigurăm de deplina noastră consideraţie."

Vă redăm mai jos și textul care a fost redat presei de către Curtea Constituțională:

"În ziua de 2 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.i) din Constituţia României şi al art.46 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în exercitarea atribuţiilor privitoare la organizarea şi desfăşurarea referendumului şi la confirmarea rezultatelor acestuia, următoarele:

 I. Verificarea respectării procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, şi pentru confirmarea rezultatelor referendumului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel