Urmărește emisiunea live


Sevil Shhaideh, respinsă de Iohannis. Ce scrie presa internațională

Agențiile de presă internaționale au scris despre refuzul președintelui României, Klaus Iohannis, de a o numi premier pe Sevil Shhaideh. 

"Veto prezidențial pentru candidata stângii la funcția de prim-ministru", titrează France Presse. Sevil Shhaideh ar fi fost prima femeie musulmană șefă a unui guvern din Uniunea Europeană, mai scriu jurnaliștii agenției franceze, adăugând că decizia președintelui ar putea să ducă la declanșarea unei crize politice, mai ales că liderul social democrat Liviu Dragnea a anunțat că nu va accepta să facă o altă propunere, scrie Agerpres.

Bloomberg scrie că între șeful PSD, Liviu Dragnea, și președintele Klaus Iohannis a început o bătălie. Agenția îl citează pe Dragnea spunând că nu va face o altă propunere de premier și că "ne vom vedea în altă parte". "Iohannis are opțiunea de a numi alt premier, care ar trebui să treacă prin același proces. Două tentative de a forma un guvern fără succes ar declanșa alegeri anticipate, conform Constituției României", mai scrie Bloomberg.

"Shhaideh ar fi devenit prima femeie musulmană șef de guvern din UE. Nominalizarea sa a contrastat cu sentimentele anti-musulmane din ce în ce mai frecvente printre mișcările populiste din țările UE", mai afirmă agenția, care remarcă și faptul că moneda națională nu și-a schimbat cursul față de euro.

Agenția spaniolă EFE mai scrie că Shhaideh ar fi putut fi prima femeie șef de guvern din România, însă a fost criticată pentru lipsa de experiență politică și apropierea de șeful PSD Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel