Presa internațională, despre desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier

Presa internațională scrie despre desemnarea lui Sorin Grindeanu în funcția de premier al României. 

”Finalul suspansului în România, un social-democrat desemnat prim-ministru” scrie agenţia France Presse, care notează că ”şeful statului român Klaus Iohannis a evitat pericolul unei crize politice desemnându-l pe social-democratul Sorin Grindeanu drept prim-ministru, ceea ce deschide calea unei noi perioade de coabitare cu stânga”.

AFP aminteşte că Grindeanu a fost ministru al comunicaţiilor într-un guvern precedent de centru-stânga şi că este destul de puţin cunoscut publicului.

”Şeful statului refuzase marţi, fără explicaţii, să accepte prima propunere venită din partea social-democraţilor, Sevil Shhaideh, cvasi-novice în politică, provenită din mica minoritate turcă din România, care ar fi devenit prima femeie musulmană la conducerea guvernului unei ţări din Uniunea Europeană”, menţionează agenţia franceză de presă. Aceasta reia aprecierile din presa română care îl descriu pe Sorin Grindeanu ca pe un ”soldat disciplinat” al social-democraţilor, o etichetă de care el însuşi nu a încercat să scape, potrivit AFP, citează Agerpres. 

[citeste si]

Reuters scrie că noul guvern român ar putea fi format săptămâna viitoare. Amintește că PSD şi ALDE deţin 250 din cele 465 de mandate parlamentare, ceea ce ar urma să le asigure o guvernare confortabilă.

DPA relatează că preşedintele Iohannis l-a desemnat vineri prim-ministru pe fostul ministru al comunicaţiilor Sorin Grindeanu, a doua propunere a coaliţiei PSD-ALDE. 

Agenţiile de presă EFE şi Xinhua scriu, de asemenea, despre decizia de vineri a şefului statului român de a-l desemna ca prim-ministru pe Sorin Grindeanu, care va avea la dispoziţie 10 zile pentru a obţine sprijinul parlamentului pentru programul şi lista guvernului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel