Presa hashtag o abandonează pe Armand după ce a muncit două zile să-i spele imaginea. USR, lăsat în ofsaid

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș
Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

După două zile în care presa hashtag a sprijinit-o pe Clotilde Armand, miercuri seară ”crucișătoarele” anticorupție au întors armele asupra primarului, dar trag și asupra USR.

Lui Clotilde Armand i se cere să facă un pas în lateral și să-și dovedească nevinovăția (deși printre rânduri se poate citi că nu prea are cum, auto-numirea într-o funcție remunerată fiind în afara legii). USR-ului i se reproșează dubla măsură, ipocrizia, ba chiar prostia cu care a acționat în acest caz (prostie numită elegat lipsă de înțelepciune).

Să ceri adversarilor excluderea din partid și din funcții a ”penalilor” înainte de pronunțarea instanței și să te solidarizezi cu ai tăi într-un scandal de corupție anulează toate atuurile morale invocate de USR, când pretindea că reprezintă noua clasă politică ș.a.m.d.

Practic, spune presa hashtag, Drulă și Vlad Voiculescu au făcut ce făceau Dragnea, Năstase, Fenechiu și alții, din PNL și PSD, când instituțiile statului acuzau oameni din vechea clasă politică.

De remarcat că în alte cazuri în care erau implicate personaje  cu care simpatiza hashtag-ul, așa cum a fost până ieri Clotilde Armand, presa de propagandă ingora pur și simplu subiectul. Asta dacă nu ataca la baionetă argumentele și evidențele prezentate în spațiul public.

Trei ipoteze ar putea fi luate în calcul pentru a explica această schimbare:

-USR s-a consumat la guvernare, sunt așteptate și alte scandaluri de corupție, sau dovezi ale eșecurilor administrative în zonele gestionate de useriști. Nu se știe ce alte bombe mai pot detona, după ce Curtea de Conturi a invocat încredințări directe, contracte cu dedicație, DNA anchetează primari USR etc. Noul vehicol electoral, care poate pleca la drum fără balast tip Clotilde, Fritz, Ghinea este REPER-ul lui Cioloș. Scenariul 2014-2020, bazat pe strategia ”noi suntem noi”, adică noua clasă politică, mai poate fi rulat odată. Presa  hashtag abandonează și chiar atacă USR, dar va sprijini REPER. O partitură cunoscută, pe care a mai interpretat-o odată cu succes.

-Drulă și Vlad Voiculescu au fost scoși din joc prin asocierea cu mecanisme de reacție tip PSD sau PNL, nu mai pot fi nici locomotive de imagine, nici candidați la președinție. S-au compromis apărând-o pe Clotilde și nu mai constituie candidați serioși la alegerile prezidențiale, deci nici la conducerea partidului/partidelor hashtag. Un USR zdruncinat de o criză la vârf, cu lideri compromiși de un scandal de corupție la care a reacționat greșit, își poate găsi REPER-ul, evident cu Cioloș la conducere și o mai mare deschidere pentru un candidat tip Kovesi la președinție.

-Scenariul cel mai simplu este, de obicei, cel mai apropiat de realitate. Nu calculele electorale  sau luptele de culise ar sta la baza repoziționării propagandiștilor hashtag, ci reacția la comportamentul strident al primarului Clotilde Armand. Intervenția de la Digi24 tv, mai precis ieșirea nervoasă a doamnei Armand, e posibil să-i fi speriat, să-i fi făcut să înțeleagă riscurile de imagine generate de comportamentul public al primarului. Cearta doamnei Armand cu moderatorul a avut loc marți seară, miercuri, presa hashtag întorcea armele. Nu luni, când s-au văzut acuzațiile ANI, nu marți dimineața, când se văzuse lipsa de consistență a replicii Armand/USR. Dacă, la o televiziune pe care Clotilde Armand o consideră prietenoasă (dovadă că doar acolo acceptă interviuri), o întrebare amabilă a generat o astfel de criză, își poate Armand păstra cumpătul în fața procurorilor, a consilierilor locali care o contestă sau a publicului care nu e de acord cu domnia sa? Ori va mai avea ieșiri nervoase care fac imposibil de gestionat crizele de imagine aferente?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel