Presa germană, modificare articol România. Chirieac: Din această cauză nu a reacționat Iohannis

Centenarul Marii Uniri
Centenarul Marii Uniri

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat gestul televiziunii germane ZDF de a modifica știrea preluată de la Deutsche Presse Agentur (DPA), în care se preciza că, la 1 decembrie, românii sărbătoresc anexarea unei părți a Ungariei. Cuvântul ”anexare” a fost schimbat cu termenul ”aderare”.

"Faţă de anexare, ce să mai spunem? Bine că au făcut şi atât. Este un fapt pozitiv, că puteau să nu o facă. Îngrijorătoare este puţina cunoaştere de către partenerii europeni importanţi a realităţilor din România. Apoi ne mirăm de ce, în mod aberant, se votează o rezoluţie împotriva ţării noastre, în Parlamentul European. Nu se cunosc aspecte. Cred că Guvernul PSD trebuie să investească mai mult în translatori, ca să traducă ştirile în limbi de circulaţie internaţională, pentru a cunoaște mai bine România", a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Cât depsre lipsa de reacţie a preşedintelui Klaus Iohannis faţă de eroarea din presa germană, având în vedere relaţia bună pe care o are cu Angela Merkel, analistul a mai spus: "Acum, ce vreţi să vă spun, că dânsul poate este de acord cu chestia asta? Nu cred că e de acord. Lipsa sa de implicare, de reacţie nu rezultă doar în chestiunile fierbinţi ale politicii româneşti, ci şi la nivel internaţional şi, din această cauză, nu a reacţionat. Putea reacţiona în nenumărate feluri şi cu mare credibilitate. Dânsul, ca minoritar german, putea să spună foarte exact cum au stat lucrurile. După un an de zile, în care s-a celebrat Centenarul în toate felurile, Germania nu ştie care este adevărul? Totuşi, orice aţi spune, DPA este principala agenţie de presă a Germaniei, e de nivel Reuters, France Presse, Associated Press. Aici jucăm, în această zonă. Nu este vorba despre o agenţie minusculă din Letonia".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel