Presa americană, favorabilă lui Ponta în scandalul plagiatului

ponta_basescu plagiat
ponta_basescu plagiat

Un articol apărut în publicaţia americană Huffington Post îl apără  pe Victor Ponta în disputa legată de plagiat. Matt Browe, autorul articolului, notează că acest scandal reprezintă doar o luptă în războiul dintre premierul Victor Ponta şi Traian Băsescu. Browe notează "Noua politică din România, ameninţată de trucuri murdare". 

Huffington Post acuză revista Nature că a preluat informaţiile din surse anonime şi a precizat că, în conformitate cu deontologia profesională, nu ar fi trebuit publicat un astfel de material.

"La începutul săptămânii revista Nature a publicat un articol bazat pe un dosar provenit de la o sursă anonimă, susţinând că teza de doctorat a primului-ministru Victor Ponta, cu privire la Curtea Penală Internaţională, reprezintă un plagiat. Este greu de înţeles de ce revista Nature a ales să publice acuzaţiile dintr-o sursă anonimă. Ponta, în mod natural, a negat vehement  acuzaţiile. Acest lucru nu este surprinzător. În 1999, Victor Ponta, era membru al Comisiei, responsabil cu elaborarea normelor şi procedurilor de la Curtea Penală Internaţională. Ponta a juat un rol important în modul în care a fost explicată funcţionarea Curţii Penale în România.

Prim-ministrul a fost puternic susţinut de Academia Română. De asemenea profesorii săi l-au apărat în mod public. Ponta este apărat chiar şi de către Ion Diaconu, de la care se presupune că a plagiat", se arată în articolul din Huffington Post.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel