Preparatul dietetic și sățios din tot meniul de sărbători. Sfatul medicului Mihaela Bilic

alimente
alimente

Dacă pregătiți zilele acestea meniul pentru sărbătorile de Pași atunci trebuie să știți care este preparatul dietetic și sățios de care nu trebuie să vă lipsiți. 

Mihaela Bilic, medic nutriționist, ne recomandă să nu uităm de ciorbă în meniul pentru sărbătorile de Paști. Iată beneficiile!

”Dacă nu știți ce preparat este dietetic și sățios din tot meniul de sărbători, alegeți fără ezitare ciorba, indiferent că e vorba de ciorbă de perișoare, ciorba de cartofi cu afumătură sau ciorbă de porc acrită cu zeamă de varză.

Ce avantaje are ciorba din punct de vedere nutritiv?


În primul rând are peste 80% apă, în care se găsesc cantități mici de carne, legume și făinoase (orez sau cartofi). Deci indiferent cât de consistentă este, o porție de ciorbă va fi echivalentă cu numai o jumătate de porție de felul doi. Apoi în ciorbă nu se poate "ascunde" grăsimea, aceasta se ridică la suprafață și poate fi îndepărtată ușor. 

”Paradoxul ciorbei”


Ciorba ține stomacul plin de două ori mai mult timp decât o porție de felul doi, fenomen numit "paradoxul ciorbei"- deci e și sățioasă și dietetică. Nu contează dacă ciorba e acrită cu borș sau zeamă de varză, ambele produse sunt fermentate, conțin bacterii benefice și au efect probiotic.

La capitolul porție corectă puteți fi generoși, 2-3 polonice de ciorbă satură și umplu stomacul- cât să nu mai rămână loc pentru alte mâncăruri "periculoase" pentru siluetă.

Și nu, nu se mănâncă ciorba doar la masa de prânz, ci și la cină. Nu uitați că francezii numesc masa de seară "souper". Deci abuzați de ciorbă în perioada sărbătorilor și o să aveți surpriza să slăbiți, în loc să vă îngrășați!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel