Premiile la Roland Garros 2019, mai mari decât anul trecut

Simona Halep / Roland-Garros @rolandgarros Twitter
Simona Halep / Roland-Garros @rolandgarros Twitter

Premiile turneului de la Roland Garros vor fi mai mari cu 8,6% anul acesta. Valoarea totală a câştigurilor se ridică la 42.661.000 de euro, faţă de 39.197.000 de euro anul trecut, informează L'Equipe. 

Directorul turneului de la Roland Garros, Guy Forget, a prezentat joi ediţia din 2019. Un jucător sau o jucătoare care se opreşte în primul tur al calificărilor va obţine 7.000 de euro. Câştigătorul şi câştigătoarea competiţiei vor primi câte 2.300.000 de euro, adică 100.000 de euro mai mult decât anul trecut, o creştere de +4,55 %. Creşterea este mai importantă pentru jucătorii eliminaţi în primul tur, ce vor intra în posesia a 46.000 de euro, cu 15% mai mult ca anul trecut, informează L'Equipe. 

Potrivit lui Forget, turneul are ca scop să reducă diferenţa dintre cele mai mici şi cele mai mari câştiguri. "Acestor jucători (eliminaţi în primul tur sau în calificări - n. r.) uneori le este greu să încheie sezonul", a spus Forget. În comparaţie, US Open, turneul de Mare Şlem cu cele mai mari premii, le-a împărţit anul trecut participanţilor echivalentul a peste 46 de milioane de euro, câştigătorul unei probe de simplu obţinând peste 3 milioane. Proba feminină de simplu a ediţiei de anul trecut de pe zgura pariziană s-a încheiat cu victoria româncei Simona Halep

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel