Premiile GOPO 2019 - Cel mai bun film românesc. Peste 20 de producţii înscrise

Premiile Gopo
Premiile Gopo

Peste 20 de filme în cursa pentru Cel mai bun film românesc la Premiile Gopo 2019.

Încep înscrierile pentru filmele de scurtmetraj şi documentar Premiilor Gopo, cel mai important eveniment ce recompensează realizările anuale ale cinematografiei autohtone a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie şi va avea loc în martie 2019, la Bucureşti.

Anul acesta, peste 20 de filme documentare şi de ficţiune lansate în cinema în 2018 sunt eligibile pentru a fi jurizate şi nominalizate la Premiile Gopo 2019. Sunt considerate eligibile pentru a fi nominalizate filmele româneşti produse în România sau realizate în regim de co-producţie, dar cu participare majoritar românească, care au avut premiera pe marile ecrane din România în perioada 1 ianuarie -31 decembrie a anului precedent şi au beneficiat de cel puţin o săptămână de difuzare cinematografică, în săli de cinema, cu acces pe bază de bilet.

Ce producţii sunt eligibile



Printre filmele eligibile la titlul pentru Cel mai bun film românesc al anului 2019 se numără "Pororoca", cea avut premiera internaţională în cadrul competiţiei Festivalului Internaţional San Sebastian, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", propunerea României la Premiile Oscar, filme cu succes la public precum "Charleston", "Povestea unui pierde vară", "Pororoca", "Soldaţii. Poveste din Ferentari" sau "Moromeţii 2". În lista filmelor eligibile se regăsesc anul acesta 4 documentare lansate în 2018: "Fotbal Infinit", "România neîmblânzită", "Licu, o poveste românească" şi "Dacii liberi". 

Vezi şi: Iohannis: Aștept din partea Guvernului să pună în aplicare!

CNAIR: Restricție de tonaj pe DN 67C, între Novaci și Rânca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel