Premierul Spaniei, Rajoy, l-a primit pe omologul său român, Ponta

Premierul Victor Ponta, care desfășoară, luni, o vizită oficială la Madrid, s-a întâlnit cu omologul său spaniol, Mariano Rajoy, la Palatul Moncloa, sediul Consiliului de Miniștri al Spaniei, transmite Agerpres.

[caption id="attachment_345068" align="alignleft" width="310"] Foto: gov.ro[/caption]

Șeful Executivului de la București a fost invitat să semneze în cartea de onoare, pentru ca mai apoi să aibă o întrevedere cu premierul Mariano Rajoy. După un dejun de lucru, cei doi premieri vor susține o conferință de presă comună, de la ora 15:15.

Prim-ministrul Victor Ponta va mai fi primit, luni, și de regele Juan Carlos I al Spaniei.  Premierul va avea întâlniri pe durata vizitei în Spania şi cu Ignacio Gonzalez Gonzalez, preşedintele Comunităţii Madrid, unde se află cea mai mare comunitate de români din Spania, dar şi cu Alfredo Perez Rubalcaba, secretarul general al Partidului Socialist Muncitoresc Spaniol.

Premierul Ponta caută investiții în Spania

Vizita lui Victor Ponta în Spania are, ca orice demers oficial, o dimensiune economică. Obiectivele șefului Executivului de la București vizează identificarea unor proiecte de impact, cu participare spaniolă (în infrastructură, telecomunicații, energii regenerabile), captarea interesului investitorilor spanioli, în condițiile în care Spania ocupă locul 8 în topul investitorilor din România, precum și schimbul de experiență în atragerea și gestionarea fondurilor europene, se arată într-un comunicat al Guvernului român.

În ceea ce privește valoarea schimburilor bilaterale româno-spaniole, aceasta a fost de 556,82 mil. euro (în creștere cu 7,35% față de 31 martie 2012); exporturile au fost de 265,26 milioane euro (creștere cu 0,52%) și importurile de 291,57 milioane euro (creștere cu 14,41% față de primele trei luni ale anului 2012).

Spania este al 8-lea investitor în România, cu un procent de 3,27%.

Rajoy este acuzat de corupție

Spania nu este nici pe departe stabilă, și asta din cauza crizei economice din Peninsulă, pe care premierul Rajoy încearcă s-o rezolve prin metodele de austeritate ale colegei lui de partid, Angela Merkel. Pe lângă asta, o parte a populației îl vrea demis pe Rajoy, după ce El Pais a dezvăluit că fostul trezorier al Partidului Popular, Luis Barcenas, a ținut aproape 20 de ani o dublă contabilitate a PP,  iar mulți membri ai partidului, printre care și Rajoy, au primit bani ”murdari”.

Scandalul a fost iscat acum câteva luni, dar spiritele s-au inflamat din nou în ultimele săptămâni. Asta pentru că Rajoy i-a trimis un mesaj de susținere fostului trezorier, arestat în urmă cu două săptămâni pentru deturnare de fonduri și corupție. ”Luis, înțeleg. Fii puternic! Te sun mâine. Te îmbrățișez”, îi scria Rajoy lui Barcenas, în februarie, potrivit El Mundo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel