Premierul Ponta se deplasează în zonele inundate din Galați

Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta va merge, vineri, la Prefectura din Galați, unde va discuta cu vicepremierul Gabriel Oprea și ministrul Comunicațiilor, Dan Nica, despre inundațiile care au lovit sud-estul țării și posibile soluții pentru această situație.

Șeful Guvernului va lua ulterior la picior zonele din județ afectate de inundații. Potrivit Prefecturii Galați, sunt afectate 18 localităţi, aproape 70 de km de drumuri judeţene şi comunale, poduri şi podeţe, zeci de hectare de teren agricol şi păşune. Totodată, au fost inundate şi/sau distruse de apă peste 1.400 de case şi alte aproape 100 de curţi şi grădini.

Ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, a declarat, vineri, că nivelul unor cursuri de apă din zona Moldovei urmează să crească, motiv pentru care autoritățile vor continua să fie în alertă.

Vineri, de la ora 1:00, se va institui Cod Galben pe cursurile mijlocii și inferioare ale rîurilor din bazile Corazel, Geru, Suhu, Chineja și Horincea.

Administrația Națională ”Apele Române” au trimis o avertizare meteorologică. ”Există risc de producere de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice Corazel, Geru, Suhu, Chineja, Horincea, cu efect de inundaţii locale şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe sectoarele de râu monitorizate. Momentul producerii fenomenelor vizate: 12.09.2013 ora 23,30 - 13.07.2013 ora 12,00”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel