Premierul Ponta este vinovat de ruperea USL, spune Băsescu

Într-o intervenție la emisiunea "După 20 de ani, președintele Traian Băsescu a declarat că vinovat de ruperea USL îl consideră pe Victor Ponta.

Premierul a avut un piar excepțional în raporet cu Crin Antonescu. Aduceți-vă aminte motivația de fond a lui Victor Ponta. Nu vreau să mai intru în Parlament să corectăm un singur articol, pentru ca Iohannis să fie și vicepremier, să răspundă de ministerele economice. Aceasta era cerința liberalilor, a declarat președintele Traian Băsescu.

A refuzat cerinţa liberalilor, în schimb acum se duce cu o modificare consistentă și de program.

- Nici acum nu-mi vine să cred că au făcut o asemenea prostie. Nu este bine că s-a rupt USL.

- Aveau o majoritate certă, fără complicații la programul de guvernare. Nu voi înțelege cum doi oameni politici care se pretind responsabili au renunțat la această majoritate. Este clar că Victor Ponta este cel care a creat condițiile și Crin Antonescu a fost cel care le-a acceptat.

- Nu mă pot apropia ideologic de unul care a făcut statul de drept ţăndări în 2012 (referire la Crin Antonescu). Cum credeți că mă pot apropia ideologic de unul care  în marţea neagră, în prima zi a lăsat să meargă votul, și s-au trezit a doua zi după intervenția mea.

 - M-am întâlnit cu Antonescu o dată pe o problemă de politică externă şi a doua oară pe o problemă de securitate naţională. O ambasadă făcuse o discuţie cu Antonescu care ţinea de securitatea naţională. Ultima dată am discutat când am trimis scrisoarea pentru Avocatul Poporului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel