Premierul Ponta anunță un raport exploziv în afacerea Nana

Traian Băsescu - Ioana Băsescu
Traian Băsescu - Ioana Băsescu

Corpul de Control al Guvernului a terminat cercetările în cazul retrocedărilor din județul Călărași, iar concluziile prezintă o serie de ilegalități, a declarat premierul Victor Ponta, luni seară, la Antena 3. El a afirmat că a citit o sinteză a raportului care va fi trimis marți comisiei parlamentare speciale (așa-numita comisie 'Nana'), în care se arată că a fost făcut un lung șir de retrocedări ilegale de care, în final, a beneficiat Traian Băsescu.

"Ceea ce a găsit Corpul de Control acolo este îngrozitor din punct de vedere legal. Aproape 80% din terenuri sunt returnate ilegal. Veți vedea cu acte oficiale că tot ceea ce este la Nana, cum acele ternuri s-au returnat ilegal către falși proprietari, au ajuns la o firmă italiană...un lung șir de retrocedări ilegale de care, în final, a beneficiat Traian Băsescu", a declarat Ponta.

"Raportul Corpului de control va fi trimis marți la Comisia parlamentară și va fi dat publicității", a adăugat el.

Citește și: Cine este omul cheie în afacerea "Nana"

La sfârșitul anului trecut, a fost creată o comisie parlamentară care cercetează modul în care familia Băsescu, prin titulara Ioana Băsescu, a cumpărat 290 de ha teren extravilan în comuna Nana, din județul Călărași. 

PDL a refuzat să desemneze oameni în cadrul Comisiei 'Nana', al cărei statut este acum incert după ruperea USL și fricțiunile dintre liberali și social-democrați.

Citește și: Comisia Nana. Misterul comasării terenului Ioanei Băsescu, dezlegat

La 15 noiembrie, Ioana Băsescu a făcut public contractul semnat cu C.E.C Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei în vederea investirii lor într-un teren extravilan arabil din comuna Nana, județul Călărași, cu o suprafață de 290 ha. Fiica cea mare a șefului statului va plăti o rată fixă lunară de 30.266,51 lei, iar cuantumul sumei pe care o are de returnat este de 10.896.378,24 lei, dublu decât a împrumutat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel