Premierul Grindeanu, vizită externă. Întâlniri importante

Premierul Sorin Grindeanu îşi va începe, joi dimineaţă, deplasarea oficială în Israel printr-o vizită la Muzeul Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului "Yad Vashem" din Ierusalim. 

Prim-ministrul Grindeanu a sosit, miercuri seară, în Israel, fiind însoţit de o delegaţie din care fac parte şi ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Andreea Păstîrnac, secretarul General al Guvernului, Mihai Busuioc, şi preşedintele Grupului parlamentar de prietenie româno-israelian, Gabriel Vlase. 

Primul punct din programul deplasării şefului Executivului la Ierusalim este reprezentat de o vizită la Muzeul Memorialul Martirilor şi Eroilor Holocaustului Yad Vashem", care este programată joi, de la ora 09,00. 

În jurul prânzului, premierul Grindeanu va fi primit de preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, la reşedinţa prezidenţială "Beit Hanassi", iar ulterior va avea o întrevedere cu omologul său israelian, Benjamin Netanyahu. 

Întâlnirea lui Sorin Grindeanu cu Benjamin Netanyahu va fi urmată de un dejun oficial oferit de premierul israelian, la care vor participa toţi membrii delegaţiei ţării noastre. 

Alte activități

De asemenea, şefii celor două guverne vor susţine declaraţii comune de presă şi vor participa la semnarea a două documente bilaterale: o declaraţie de intenţie privind reducerea tarifelor internaţionale de roaming între Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale din România şi Ministerul Comunicaţiilor din Israel şi o declaraţie de cooperare între Ministerul Economiei din România şi Ministerul Economiei şi Industriei din Israel. Cea de a doua declaraţie comună vizează cooperarea în domenii precum transportul de energie electrică şi gaze naturale, cercetare, dezvoltare şi inovare, tehnologii înalte şi investiţii. 

În a doua parte a zilei, programul premierului Grindeanu include o întrevedere cu Theophilos al III-lea, patriarhul grec - ortodox al Ierusalimului, ce va avea loc la Palatul Patriarhiei, şi o întâlnire cu arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române la Locurile Sfinte, care va avea loc la Biserica românească din Ierusalim. 

Joi seara, şeful Guvernului are prevăzute întâlniri atât cu secretarul general al World Jewish Restitution Organization, Colette Avital, cât şi cu reprezentanţii comunităţii israelienilor originari din România. 

Vizita oficială a prim-ministrului Grindeanu în Israel se va încheia cu o întrevedere cu ministrul israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel