Premierul Emil Boc, la TVR, despre creşterile salariale: "Mesajul meu: precauţie, moderaţie şi echilibru"

emil-boc-84515
emil-boc-84515

Premierul Emil Boc, invitat luni seara la TVR1 a vorbit despre misterul din spatele şedinţei Coaliţiei  în care, spun anumite voci, s-ar fi discutat de posibilitatea creşterii salariale în acest an.

Premierul a prezentat concluziile vizitei delegaţiei comune a FMI, BM şi CE. Iată principalele declaraţii.

"Vizita CE, a FMI şi a BM s-a încheiat azi. Prima concluzie e că România şi-a respectat toate angajamentele, cu excepţia arieratelor la companiile de stat."

Legat de creşterile salariale - "Am un mesaj foarte clar pe care l-am tot repetat în cadrul Coaliţiei, în cadrul Guvernului, şi la întâlnirile cu partidele politice. Mesajul meu este: precauţie, moderaţie şi echilibru. Scenariul de bază pe care lucrează Guvernul e acela ca, începând cu 2012, să începem recuperările salariale."

Despre declaraţiile lui Jeffrey Franks şi Mihai Tănăsescu, voci care anunţau posibile creşteri salariale:

"Noi lucrăm pe foarte multe scenarii. Trebuie să recunoaştem că în discuţiile cu FMI, cu preşedintele Băsescu, avem mai multe scenarii de lucru. Pentru 2012, 42,5 mil. de RON, trebuie să te gândeşti că mai există şi nişte sentinţe judecătoreşti anulate pentru magistraţi... . În discuţiile cu FMI şi Traian Băsescu am discutat mai multe scenarii, dar a rămas ca decizia să aparţină Guvernului."

Despre avertizarea lui Traian Băsescu de duminică, privind populismele: "Mesajul pe care şi eu l-am dat Coaliţiei şi colegilor este să fie atenţi la echilibru şi precauţie. Vremurile nu sunt uşoare în lume. Dacă lucrurile merg pe direcţia echilibrului, fără excese electorale, atunci sunt şanse ca în 2012 să se recupereze pierderile salariale. Scenariul de bază este pentru 2012. Restul sunt variaţii."

"Mesajul lui Băsescu privind populismul este unul foarte sănătos. A fost un mesaj preventiv. E mai bine să previi, decât să apară accidentul."

"România consumă mai mult decât produce în continuare."

Despre plata arieratelor - "Poziţia comună pe care o avem cu preşedintele Băsescu e următoarea: bani pentru sănătate se vor da pe măsură ce reformele care curmă abuzul vor fi făcute. Necazurile în sistemul sanitar vin din 2008, când s-a scos plafonul de la farmacie în an electoral. De aici s-a început scăparea de sub control."

Despre proiectul Roşia Montana - "Nu sunt un fan al acestui proiect. Actuala formă a contractului nu e cea mai favorabilă pentru statul român. Aştept concluziile pe componenta de mediu."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel