Premierul Dăncilă pune presiune pe Iohannis. "Sper să avem miniştri până se termină interimatul celor actuali!"

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că aşteaptă în continuare motivarea preşedintelui Iohannis cu privire la respingerea celor trei propuneri de miniştri pentru portofoliile de la Justiţie, Fonduri Europene şi pentru Românii de Pretutindeni. Premierul a anunţat că îşi doreşte ca portofoliile să fie preluate de noii miniştri cât mai repede, pentru ca proiectele să poată fi puse în aplicare. 

"Aşteptăm motivarea respingerii, nu pot da alte propuneri până atunci. Trebuie să vedem dacă sunt motive legate de legalitate, nu de oportunitate sau de pregătirea cuiva. Eu, ca prim ministru, răspund pentru funcţionarea guvernului, oportunitatea alegerii unor noi miniştri revine primului ministru. Sper ca domnul preşedinte să nu ne pună piedici şi să nu aşteptăm până la terminarea interimatului pentru a avea miniştri", a declarat premierul Viorica Dăncilă. 

Dialog după summit 

„După acest summit, cred că o să sun să văd pentru că e normal ca Guvernul să știe cum acționează. E normal să avem un răspuns și cred că e de obligația fiecărei persoane care ocupă o funcție publică să dea aceste răspunsuri, ține de datoria fiecăruia dintre noi să răspundem obligațiilor care ne revin. Eu cred că nu trebuie să stăm până se termină interimatul pentru a avea un răspuns. Pe 6-7 iunie deja se termină perioada de interimat, trebuie să avem un răspuns pentru a vedea care sunt pașii următori”, a conchis Viorica Dăncilă. 

La 24 aprilie, președintele României Klaus Iohannis a semnat decretele de numire în funcție pentru miniştrii interimari Ana Birchall (la Justiție), Eugen Teodorovici (la Fonduri Europene) și Radu Oprea (la Ministerul pentru Românii de pretudindeni), se arată într-un comunicat al Președinției. Cu o zi înainte, președintele anunțase că respinge propunerile din partea PSD pentru ministerele Justiției, Fondurilor europene și pentru Românii de pretutindeni. Persoanele propuse nu sunt pregătite și nu au ținuta necesară pentru a ocupa aceste posturi, a spus șeful statului. Era vorba despre Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Tit Liviu Brăiloiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel