Premierul Dacian Cioloş, în vizită oficială la Paris

Premierul Dacian Cioloş efectuează, miercuri şi joi, o vizită oficială la Paris, la invitaţia preşedintelui Republicii Franceze, Francois Hollande. Potrivit unui comunicat al Guvernului, întâlnirea premierului român cu preşedintele Hollande va fi urmată de un dejun de lucru, la care va participa şi premierul francez Manuel Valls, şi de o declaraţie de presă comună. 

Prim-ministrul Cioloş va avea, de asemenea, întrevederi cu preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, şi cu preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Claude Bartolone.

'Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor cu oficialii francezi vizează relaţiile istorice privilegiate dintre România şi Franţa, intensificarea ritmului pentru finalizarea proiectelor din Foaia de parcurs a Parteneriatului strategic cu Franţa, dinamizarea relaţiilor economice şi consolidarea contactelor cu mediile de afaceri, consolidarea cooperării sectoriale în domenii de interes comun, dar şi subiecte importante de pe agenda europeană şi internaţională, precum terorismul, migraţia şi politica de securitate a Uniunii Europene', precizează Guvernul.

Potrivit sursei citate, vor mai fi abordate subiecte precum aderarea României la spaţiul Schengen, viitorul raport al Comisiei Europene referitor la Mecanismul de Cooperare şi Verificare, dar şi cooperarea în procesul de pregătire a ţării noastre pentru preluarea mandatului Preşedinţiei Consiliului UE. Prim-ministrul Cioloş va avea întâlniri şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Franţa.

La universitatea franceză SciencesPO, şeful Executivului se va întâlni cu un grup de studenţi şi masteranzi români, prilej cu care va susţine un discurs despre beneficiile aderării la UE şi viziunea României asupra proiectului european. Pe lângă convorbirile cu înalţi oficiali francezi pe teme de interes comun, vizita va avea şi o componentă economică, fiind programată o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri francez, menţionează Executivul.

În seara zilei de miercuri, Cioloş va transmite un mesaj în deschiderea concertului care marchează Ziua Naţională a Culturii Române, concert susţinut de maestrul Eugen Doga, organizat de Ambasada României la Paris împreună cu Ambasada Republicii Moldova. Şeful Executivului va vizita şi atelierul, devenit muzeu, al marelui sculptor Constantin Brâncuşi.

Din delegaţia oficială fac parte viceprim-ministrul Costin Borc, ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel