Premierul Ciucă, mesaj pentru Macron după rezultatul alegerilor prezidențiale

Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj după rezultatele alegerilor prezidențiale din Franța.

Premierul Nicolae Ciucă a salutat, duminică seara, votul exprimat de francezi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în urma căruia Emmanuel Macron a câştigat al doilea mandat de preşedinte al Franţei.

"Salutăm votul francezilor, de astăzi, în favoarea unei Europe unite, respingând extremismul şi naţionalismul", a transmis Nicolae Ciucă, pe Twitter.

Emmanuel Macron, preşedintele în funcţie al Franţei, a fost reales duminică pentru un al doilea mandat, conform primelor estimări ale sondajelor la ieşirea de la urne, relatează AFP.

Conform exit-poll-urilor, Emmanuel Macron a obţinut între 57,6% şi 58,2% din voturi, iar contracandidata sa Marine Le Pen a fost creditată cu 41,8% până la 42,4% din voturi. 

Președintele României, mesaj pentru Macron

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru victoria de la alegerile prezidențiale de duminică, 24 aprilie 2022.

„Cele mai calde felicitări, dragă preşedinte Emmanuel Macron, pentru realegerea dumneavoastră! Încântat să lucrez în continuare cu dumneavoastră pentru Parteneriatul strategic, construcţia unei Europe puternice şi unite şi cooperarea consolidată pe Flancul Estic al NATO”, a transmis Klaus Iohannis, pe Twitter, în jurul orei 21:30.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel