Premierul Ciucă, întrevedere cu Charles Michel - președintele Consiliului European. A fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova

Nicolae Ciuca. Sursa foto: Agerpres
Nicolae Ciuca. Sursa foto: Agerpres


Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

Prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut astăzi, 27 martie 2023, o discuție cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în cadrul unei cine de lucru.

În cadrul dialogului, a fost analizată situația din Ucraina și din Republica Moldova, îndeosebi din perspectiva impactului războiului Rusiei pe teritoriul ucrainean și a acțiunilor hibride ale acesteia.

Președintele Consiliului European a adresat mulțumiri pentru demersurile responsabile și determinate ale României în susținerea Ucrainei și Republicii Moldova. Charles Michel a declarat sprijin deplin pentru eforturile Bucureștiului de aderare la Schengen și disponibilitatea de a se implica în facilitarea găsirii unei soluții politice care să deblocheze decizia Consiliului UE.

Premierul României a reliefat măsurile adoptate în sprijinul Ucrainei, reiterând necesitatea ca UE să rămână unită și solidară. Nicolae-Ionel Ciucă a subliniat și nevoia continuării acțiunilor pentru stabilitatea economică și pentru securitatea Republicii Moldova, apreciind inclusiv discuțiile pe margine lansării unei noi misiuni civile a UE care să susțină creșterea capacității Chișinăului de a gestiona amenințări hibride. Prim-ministrul a arătat că România rămâne angajată să continue sprijinul pentru eforturile întreprinse atât de Ucraina, cât și de Republica Moldova, în calitate de state candidate la UE.

Premierul a confirmat continuarea demersurilor care să conducă la aderarea României la Schengen cât mai curând posibil, recunoscându-se implicit contribuția pe care țara noastră o are deja la asigurarea securității interne a UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel