Premierul Cioloș, întâlnire cu ministrul Muncii: Ce au vizat discuțiile

Premierul Dacian Cioloş a avut, luni, o întâlnire de lucru cu ministrul Muncii, Ana Costea. În cadrul întâlnirii, care a avit loc la Ministerul Muncii, discuțiile s-au concentrat pe teme ca ocuparea forţei de muncă, programele de inserţie socială şi de reducere a sărăciei şi protecţia şi drepturile lucrătorilor migranţi.

 

"Discuţiile s-au concentrat pe trei teme majore: ocuparea forței de muncă și, mai ales, măsuri de stimulare a tinerilor pentru a intra în câmpul muncii, programele de inserție socială și de reducere a sărăciei, dar și drepturile și protecția lucrătorilor migranți. Eu m-am concentrat în discuțiile cu conducerea Ministerului Muncii pe nevoia de a crește eficiența utilizării diferitelor instrumente de asistență socială, de incluziune socială", a declarat premierul Cioloș, precizând că există alocări bugetare importante și de la bugetul de stat, dar și din fonduri europene.

Potrivit prim-ministrului, o mai bună corelare și coordonare între diferitele politici care au, până la urmă, un impact social, ar putea duce la o creștere a eficienței în utilizarea acestor fonduri.

"Atunci când vorbim despre sărăcie, de exemplu de cea în mediul rural, asta presupune o coordonare și o conlucrare pe programele pe care le are Ministerul Muncii, cu cele pe care le are Ministerul Sănătății, Ministerul Educației sau Ministerul Agriculturii, în așa fel încât, la nivel local, responsabilii, primăriile, grupurile de acţiune locală să poată veni cu abordări integrate şi să nu fie blocate de o birocraţie foarte rigidă la nivelul diferitelor programe pe care le avem, la nivel naţional", a explicat pemierul Cioloș.

[citeste si]

Șeful Executivului a anunțat, totodată, că, în acest sens, în perioada următoare se va lucra cu grupuri de reprezentanți ai acestor ministere, autorităţi de management pentru fonduri europene ale diferitelor instituţii care gestionează inclusiv programe din finanţare din buget naţional, "pentru a da mai multă claritate instrumentelor pe care le au la dispoziţie şi a modului în care ele pot fi folosite la nivel local, pentru a putea rezolva o problemă sau alta".

"Am mai încurajat, totodată, Ministerul Muncii să lucreze într-un mod mai deschis cu diferiţi actori neguvernamentali care au experienţă în aplicarea unor programe privind politicile sociale. Am dat exemplul unei asociaţii care, de câţiva ani, a derulat programe la nivel local, pentru a încuraja copiii din mediul sărac să vină la grădiniţă. Este un exemplu tipic de experienţă tratată de către o organizaţie neguvernamentală, care a devenit acum program naţional. Şi cred că există şi alte astfel de exemple care pot să fie folosite şi generalizate.", a conchis premierul Cioloș.

La întâlnirea de la Ministerul Muncii au mai participat secretarii de stat Adrian Dobre și Gabriel Lungu, alți membri din conducerea Ministerului Muncii, precum și reprezentanții instituțiilor aflate în subordinea sau sub autoritatea acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel