EXCLUSIV  Premieră națională la social-democrați. Ionela Dobrică, despre 'presiunea' pusă de președintele PSD

Ionela Dobrică, fost subsecretar de stat Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, a fost aleasă președintă a Tineretului Social Democrat la Buzău. Astfel, tânăra a devenit prima femeie lider al TSD.

Mai mult decât atât, conform unor surse DC News, Ionela Dobrică se va afla pe lista PSD pentru alegerile parlamentare 2016 pe unul dintre locurile eligibile. 

Președinta TSD Buzău ne-a acordat un interviu în exclusivitate în care ne-a vorbit despre cum i-a fost influențată cariera de faptul că este fiică de politician, dar și despre planurile sale de viitor. Ionela Dobrică a făcut referire și la deputatul Marcel Ciolacu, lider PSD, care a obținut cel mai bun rezultat la alegerile locale la nivel național și pe care își dorește să nu-l dezamăgească.

(w670)

DC News: Până acum TSD nu a avut nicio președintă. Avem de-a face cu o premieră. Ce înseamnă pentru tine acest lucru?

Ionela Dobrică: În primul rând aș vrea să le mulțumesc tututor delegaților de la Conferința Organizației Județene TSD Buzău pentru votul pe care mi l-au acordat, le mulțumesc pentru încredere. Și eu am mare încredere în ei! Faptul că sunt președintă TSD Buzău înseamnă în primul rând că am o mare responsabilitate, atât față de domnul președinte Ciolacu, un om care are rezultate, de când dumnealui este liderul PSD Buzău, PSD a câștigat Primăria Municipiului Buzău, Consiliul Județean și 77 de comune, este normal să aibă așteptări mari de la noi, organizația de tineret cât și față de toți colegii mei. Trebuie să fim în continuare o echipă unită și bine organizată pentru că se apropie o campanie foarte importantă pentru Partidul Social Democrat, campania pentru alegerile parlamentare.

[citeste si]

DC News: Cum îi vede un membru TSD pe tinerii frumoși și liberi?

Ionela Dobrică: Toți tinerii din Buzău sunt frumoși și liberi, la fel cum suntem si noi, TSD-iștii. Însa ceea ce trebuie să conștientizeze fiecare TSD-ist în parte este că noi, tinerii social democrați, avem o mare responsabilitate, trebuie să fim legătura dintre cei din stradă și clasa politică. Având în vedere interesul extrem de redus al tinerilor pentru politică, este foarte important ca ușa TSD să fie deschisă către toți tinerii.

DC News: Ce îți propui în calitate de președintă TSD?

Ionela Dobrică: În primul rând vreau să continui munca de până acum, ați văzut că am avut rezultate foarte bune la alegerile locale. În al doilea rând, așa cum am spus și mai devreme, este foarte important ca ușa TSD să fie deschisă către toți ținerii. Îmi doresc să aducem cât mai mulți oameni de valoare în partid pentru a reuși să deschidem și mai mult organizația de tineret. Îmi doresc să am în jurul meu numai oameni care știu ce își doresc de la viață, oameni muncitori și onești, care vor să facă treabă. De asemenea este important să avem o mai bună prezență on-line, și acesta fiind unul dintre obiectivele pe care le am pentru următoarea perioadă.

DC News: Ești fiică de politician. Până acum acest aspect a fost mai degrabă un avantaj sau un dezavantaj? Ai fost privită altfel ținând cont că ai un nume important în Buzău?

Ionela Dobrică: E mult spus că sunt fiică de politician, tatăl meu a renunțat la toate funcțiile pe care le avea în partid. Am crescut într-o familie în care se vorbea despre politică și implicit am fost tot timpul la curent cu ceea ce se întâmplă în domeniul acesta. Părinții mei mă iubesc și mă susțin în tot ceea ce vreau să fac, la fel orice părinte din lumea aceasta își iubește și își susține copilul. De mai mult de cinci ani fac muncă politică, merg în comune, vorbesc cu oamenii, aflu care sunt problemele lor, iar când pot ajuta, o fac. Asta pentru că așa am fost crescută, dacă am putut ajuta, întotdeauna am făcut-o. În ultimele campanii am cărat afișe, am scris pe facebook, am avut împreună cu colegii mei proiecte prin care am ajutat oamenii, iar asta nu are nicio legătură cu familia în care m-am născut. Însă indiferent de ceea ce fac, oricât de mult muncesc și mă implic, există păreri formate care nu pot fi schimbate, așa că au existat și există și oameni care mă privesc circumspect. Dar, de asemenea, există și oameni care m-au privit circumspect și apoi și-au schimbat părerea.

DC News: Vocea TSD este luată în seamă de mai marii partidului în contextul deciziilor importante?

Ionela Dobrică: Vocea TSD a început să fie luată în seamă, iar cel mai bun exemplu este acela că avem aproape 50 de aleși locali tineri după alegerile din iunie. Este un pas important pentru noi, organizația de tineret că avem doi vicepresșdinți tineri la Consiliul Județean, că avem primari tineri așa cum este Ionel Dobrița, primarul comunei Berca sau Ionuț Milea primarul orasului Nehoiu, dar și numeroși consilieri locali.

DC News: Care este cea mai importantă problemă pe care îți dorește să o rezolvi fiind la conducerea TSD sau, și mai departe, în perspectiva alegerilor parlamentare?

Ionela Dobrică: TSD nu are nevoie de restructurări sau revoluții, pentru că TSD este o echipă care are performanțe. Ceea ce îmi doresc este să fim în continuare o echipă unită care are performanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel