PREMIERĂ la Sibiu după ce Iohannis a plecat de la conducere

Judeţul şi municipiul Sibiu vor fi conduse, în premieră, de două femei, Daniela Cîmpean (PNL) - prima femeie preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) din România - şi Astrid Fodor, care a câştigat fotoliul de primar, fiind susţinută de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR).

Avocata Daniela Cîmpean, fostă consilieră judeţeană, îi urmează la conducerea CJ Sibiu, colegului ei de partid, Constantin Şovăială, care a condus interimar. Practic, Daniela Cîmpean este cea care a început demersurile legale, în urma cărora a fost demis fostul preşedinte social-democrat, Ioan Cindrea. Noul preşedinte a CJ a declarat, joi, că aştepta ca votul cetăţenilor să confirme că PNL este 'principala forţă politică din judeţul Sibiu'. 'Electoratul sibian este un electorat de Dreapta.

Şi în cursul campaniei electorale am ştiut că suntem principala forţă politică din judeţul Sibiu, era de aşteptat acest rezultat, însă aşteptam ca şi votul sibienilor să ne confirme', a spus Daniela Cîmpean. Aceasta promite sibienilor că vor avea parte de dezvoltare economică şi că va susţine proiectul privind construirea unui spital judeţean nou.

[citeste si]

'O să le fac sibienilor fix ce le-am propus din programul nostru la Consiliul Judeţean Sibiu. O să fac un pas spre o administraţie modernă, profesionistă, dinamică, mai aproape de cetăţean. Toate proiectele sunt proiecte care să vizeze în primul rând dezvoltarea economică a judeţului Sibiu. Toate promisiunile pe care le-am asumat, ni le-am asumat şi le vom duce la bun sfârşit. Este cunoscut proiectul nostru pentru un spital judeţean nou, îl susţinem în continuare aşa cum am declarat de la începutul campaniei, este un proiect prioritar pentru Consiliul Judeţean Sibiu', a promis Daniela Cîmpean.

Ea va conduce CJ Sibiu, împreună cu vicepreşedintele PNL, Marcel Luca şi cel de la FDGR, Wiegand Fleischer, au anunţat luni seara, liderul judeţean al PNL Sibiu, Raluca Turcan, respectiv cel al FDGR, Martin Bottesch. Dacă la CJ Sibiu, liberala Daniela Cîmpean preia conducerea pentru prima dată, în fruntea Primăriei Municipiului Sibiu rămâne economista Astrid Cora Fodor (FDGR), care, până la alegeri, a îndeplinit funcţia de primar interimar. Întrebată luni de corespondentul AGERPRES, cum va colabora cu noua preşedintă a CJ Sibiu, Astrid Cora Fodor a răspuns că o cunoaşte destul de puţin pe Daniela Cîmpean, dar că este convinsă că e 'o persoană motivată, integră, care doreşte ca lucrurile acolo să meargă bine'. '(...) eu nu văd niciun impediment în ceea ce priveşte colaborarea cu doamna Cîmpean. Eu nu sunt o adeptă acelei concepţii feministe că femeia trebuie să fie peste tot şi oriunde, dar dacă femeia este în stare şi poate dovedi că poate să facă ceva, atunci să facă. Aceleaşi drepturi, dar şi aceleaşi obligaţii. Şi cetăţenii pot să aibă aceleaşi pretenţii de la noi, ca şi de bărbaţii, în ceea ce priveşte realizările şi capacităţile profesionale', a precizat Astrid Cora Fodor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel