Premieră la Jocurile Olimpice 2016, după o pauză de 32 de ani

Boxerii care vor participa la turneul masculin din cadrul Jocurilor Olimpice vor lupta fără cască pe cap, pentru prima oară în ultimii 32 de ani, a decis marți Comitetul Executiv al CIO, care a ratificat schimbarea de regulament adoptată de Federația internațională de box amator (AIBA).

Pentru boxul feminin, purtarea căștii în ring la Jocurile Olimpice rămâne în continuare obligatorie.

"AIBA ne-a furnizat date medicale și tehnice care arată că numărul de comoții cerebrale este mai scăzut fără cască. Ei au făcut multe cercetării în ultimii trei ani. Regula va fi pusă în aplicare la JO de la Rio", a precizat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, potrivit Agerpres.

Boxerii au început să poarte cască în ring începând cu Jocurile Olimpice din 1984, desfășurate la Los Angeles. La Campionatele Mondiale din 2013, pugiliștii s-au putut înfrunta fără protecție la cap, așa cum s-a întâmplat apoi și la Jocurile Commonwealth-ului din 2014.

Comitetul Internațional Olimpic a precizat, totodată, că o altă propunere a conducerii AIBA — aceea de a permite participarea boxerilor profesioniști la Jocurile Olimpice—, nu a făcut obiectul discuțiilor de marți.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel