Premieră la Bruxelles. Orchestra Simfonică București – concert în Parlamentul European

Pentru prima dată, o orchestră simfonică din România, Orchestra Simfonică București,  concertează în Parlamentul European de la Bruxelles, la invitația europarlamentarului social democrat, Claudia Țapardel.

În contextul Zilei Mondiale a Turismului şi al Anului European al Patrimoniului Cultural, europarlamentarul Claudia Țapardel organizează ce-a de-a treia ediție a unui asemenea eveniment la nivel înalt. Anul acesta, evenimentul are o însemnătate deosebită pentru România, marcând totodată şi Centenarul Marii Uniri.

„Mă bucur foarte mult că am ocazia de a promova țara noastră la nivel european și sunt convinsă că ediția de anul acesta va pune în lumină potențialul turistic şi mai ales potențialul cultural al României", a declarat eurodeputatul Claudia Ţapardel.

Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice București în Parlamentul European, organizat sub egida "Romania Unites Europe through Culture", este dedicat susținerii turismului european, la eveniment anunțându-și participarea preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, importanţi lideri şi membri ai legislativului european, membri ai Corpului Diplomatic de la Bruxelles, alături de stakeholderii din sectorul public și privat care reprezintă sectorul ospitalității europene.

Cu acest prilej, stakeholderii vor lansa și prezenta Carta Albă pentru Turism distinșilor invitați și demnitari, prin aceasta transmițând un mesaj către viitorul legislativ și executiv europene de a pune pe lista de priorități industria turismului.

Într-un mod inedit, în data de 26 septembrie 2018, începând cu ora 19.00, Orchestra Simfonică Bucureşti, invitatul special al evenimentului, va prezenta în program piese celebre ale repertoriului internațional, dar şi lucrări ale unor faimoși compozitori români. Cu această ocazie, „Balada" lui Ciprian Porumbescu va răsuna, pentru prima dată în clădirea simbol a Uniunii Europene de la Bruxelles, în interpretarea tinerei şi talentatei violoniste Simina Croitoru.

În cei 11 ani de istorie și activitate, Orchestra Simfonică Bucureşti are un traseu şi un palmares impresionat, reunind cei mai buni instrumentiști și muzicieni ai României, prieteni de-o viaţă, care au avut ideea înființării ei. Misiunea Orchestrei este promovarea muzicii simfonice în cele mai neobișnuite și nonconformiste locuri, încercând să atragă, în acest fel, spre sălile de concert copii, tineri și oameni din toate categoriile sociale.

În calitate de ambasador cultural al României, Orchestra Simfonică Bucureşti a fost invitată să concerteze în cele mai importate săli din America Latină în anul 2013, iar succesul răsunător al acestui turneu a făcut ca muzicienii români să fie din nou invitaţi şi în 2017. Cunoscută pentru versatilitatea sa, Orchestra Simfonică București a cântat pe aceeaşi scenă şi cu Angela Gheorghiu sau Sara Brightman, dar şi cu Phoenix, Direcţia 5 sau Smiley.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel