Premieră în România: ce produce o fabrică sibiană

O fabrică din Cisnădie produce în premieră în România praline terapeutice, din ciocolată și miere.

O fabrică de ciocolată din Cisnădie, în județul Sibiu, produce în premieră pentru România praline care conțin un cocktail apicol, cu efecte terapeutice, acestea fiind solicitate și în străinătate, după ce au fost prezentate recent la un congres internațional din Germania.

Această pralină este rezultatul combinării ciocolatei din America Latină, cu produsele apicole obținute în județul Sibiu, fiind rezultatul colaborării cu specialiști care au studiat efectele benefice ale mierii de albine.

„Din câte știu, este pentru prima dată la noi când se realizează așa ceva. (...) Dacă cocktailul din interiorul praline se vinde deja în România de ceva timp, noutatea este că acum am adaptat tipul de ciocolată la acest cockail și a rezultat o pralină recomandată atât copiilor, dar și adulților”, a precizat Florin Balan, patronul fabricii unde se realizează acest produs, potrivit Agerpres.

O asemenea pralină cântărește cinci grame, cât jumătate de bomboană obișnuită. Pralina apiterapeutică conține 50% o cremă realizează dintr-un cocktail produs tot în județul Sibiu, de un specialist recunoscut în domeniul apiculturii. Cocktailul are ca ingrediente: miere de albine, polen crud, păstură, extracte de propolis și lăptișor de matcă crud. Această cremă este învelită în ciocolată neagră.

Recomandarea producătorilor pe grupe de vârstă

Producătorii recomandă două praline pe zi, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani; trei praline pe zi, pentru copiii cu vârsta între 10 și 18 ani și patru praline pe zi, pentru adulți.

„ApiPralina se bazează pe principiile bune ale ciocolatei împreună cu compoziția mierii, a propolisului, a polenului, a unui cocktail foarte bun pentru revitalizarea organismului și la copii și la adulți. Acest produs ajută sistemul imunitar și este indicat și când vrei să faci efort susținut. Să nu uităm că este vorba de o miere și un cocktail bio, nimic industrial. Noi de la începutul anului am lansat pralinele acestea, care se bucură de succes pe piața din România, iar după congresul din Germania, unde au fost prezentate, avem comenzi și din afară. O să existe și export în diverse părți ale lumii", spune Florin Balan.

Într-o pungă ce conține 100 de grame se află 20 de praline, cantitatea recomandată timp de cinci zile pentru un adult.

[citeste si]

Intenția producătorului este să lanseze și o pralină asemănătoare, dar cu o concentrație mai mică a cocktail-ului apicol, special pentru copii.

Persoanele care sunt diabetice sau sunt alergice la produsele apicole sunt singurele care trebuie să aibă grijă când consumă aceste praline cu efect terapeutic.

De asemenea, pralinele apiterapeutice de la Sibiu fac obiectul unui studiu științific, ale cărui rezultate vor fi publicate în luna iunie, de către Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel