Premieră în medicina gălățeană. Prima pompă cu insulină la Spitalul Sf. Apostol Andrei

La Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei” a fost montată, luni,  prima pompă de insulină unei paciente care suferă de diabet zaharat, de mai bine de 14 ani fiind dependentă de injecțiile cu insulină, informează președintele PSD al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Până acum, aceste pompe care administrează automat insulina necesară în corp 24 de ore pe zi erau montate în alte centre medicale din țară, în special în spitalele din Iași.

Aceste dispozitive medicale preiau o parte din funcțiile pancreasului, eliberând cantitățile necesare de insulină, inclusiv dozele de corecție, înlocuind astfel clasicele injecții.

Pentru pacienți efectele pozitive sunt multiple: fără injecții, cantitatea necesară de insulină este mult mai bine dozată, menținerea nivelului glicemiei la valori normale și scăderea episoadelor severe de hipoglicemie.

În plus, faptul că acum se pot monta și la Galați, fără a mai fi nevoie de drumuri suplimentare la alte centre medicale pentru schimbarea senzorilor sau a consumabilelor, reduce foarte mult rata de abandon a acestor dispozitive medicale.

Aceste pompe de insulină sunt montate prin Programul Național de Diabet Zaharat", precizează Costel Fotea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel