EXCLUSIV  PREMIERĂ după 26 de ani în București. Curtea de Conturi, intervenție în forță

Un social-democrat vrea să spargă gheața în București.

După 26 de ani, Primăria Sectorului 1 construiește primul spital nou în zona de nord a Capitalei. Primăria Sectorului 1, în parteneriat cu Ministerul Sănătății, va investi în construirea unui centru de sănătate complet, dotat cu aparatură de ultimă generație. Există totuși un posibil impediment în crearea acestui proiect de anvergură: Curtea de Conturi.

Daniel Tudorache, primarul de la Sectorul 1, a vorbit la interviurile DC News Live despre acest subiect.

"Mi-am luat angajamentul, în fața cetățenilor, că voi construi un spital. În afară de Primăria Capitalei care are 19 spitale în subordine, Sectorul 1 are patru spitale naționale. (...) De curând am inaugurat o secție la Spitalul Grigore Alexandrescu. Suntem singura administrație locală din țară care a investit, am făcut ceva de la 0. Mă refer la Spitalul Grigore Alexandrescu", a zis Daniel Tudorache la DC News Live.

Curtea de Conturi, impediment

"Atunci când am venit în iulie, a fost un control de la Curtea de Conturi și apoi am primit o rezoluție în care ni se spunea ca până la finalul lunii noiembrie să nu mai investim în cele patru spitale naționale din Sectorul 1. Intervenise acel incident cu Spitalul de Arși și a trebuit să merg personal la Curtea de Conturi și să cer o derogare pentru cel puțin un an pentru a rezolva problema de acolo. Sper că voi găsi înțelegere. Le-am explicat că suntem singura primărie din țară care are posibilitatea să construiască un spital. (...) Dacă această Curte de Conturi nu mă va lasă să contui acest spital, voi găsi soluții. Mă duc lângă doamna Firea și vedem noi", a subliniat Daniel Tudorache.

 Răspunsul integral în jurul minutului 20:

[citeste si]

Noua clinică va funcționa ca un spital municipal, fiind un operator de servicii medicale pentru toți bucureștenii. Unitatea medicală fi situată în zona de nord a Capitalei, pe strada București-Târgoviște, la numărul 10.

Spitalul, a cărui construire va fi finanțată integral de către Primăria Sectorului 1, va avea un principiu complet de eficientizare a actului medical. Aceasta înseamnă că investigațiile, diagnosticul, tratamentul și recuperarea pacienților se vor face în același centru medical.

Primăria Sectorului 1 a inaugurat clinica de neurochirurgie și chirurgie cardiovasculară pentru copii

Primăria Sectorului 1 și Ministerul Sănătății au inaugurat Clinica de Neurochirurgie și chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu". Unitatea medicală este primul centru de specialitate deschis într-o clădire nouă, cu echipamente de ultimă generație și personal medical instruit în străinătate.

Lucrările la construirea clădirii au fost asigurate în totalitate din bugetul Primăriei Sectorului 1, iar echipamentele medicale au fost achiziționate de Ministerul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel