PREMIER PSD. Dragnea, DECLARAȚIILE ZILEI după consultările cu Iohannis - LIVE TEXT

Liviu Dragnea a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis de la Cotroceni unde PSD și ALDE au anunțat propunerea de premier.

DC News transmite în format LIVE TEXT cele mai importante declarații făcute de Liviu Dragnea după consultările de la Palatul Cotroceni:

- eu aveam dreptul legitim să solicit pt mine funcția de premier în guvern. Am câștigat alegeri.

- dar am ținut cont de afirmațiile lui Iohannis, dar și de o lege în vigoare. Legea nu este o chestiune secundară pentru mine.  O lege profund neconstituțională nu m-a lăsat să fiu premier, dar nu pot nici să arunc de pe umeri un vot uriaș.

- în același timp am ținut cont de dorința de a face o propunere de prim-ministru care să îmi dea garanția că îndeplinește câteva condiții: nu merge acolo pentru a face acțiuni pentru presă, să îmi dea garanția că muncește, că are determinare de muncă, un om în care să am încredere totală.

- propunerea de premier PSD-ALDE este Sevil Shhaideh.

- ar putea fi premierul României, iar eu responsabilul politic.

- am venit cu o soluţie care sper să fie acceptată, să fie desemnată pentru a putea forma rapid un Guvern în aşa fel încât până la 15 ianuarie să adoptăm bugetul, cel mai târziu. Această propunere este (...) Sevil Shhaideh, a fost ministrul Dezvoltării, a lucrat cu mine ani de zile, nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziţia mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale şi cunoaşte activitatea din toate ministerele.

- este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea e şi un mesaj puternic pe care îl transmit tuturor cetăţenilor României că îmi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală şi pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel