PREMIER, DECIZIE. KLAUS IOHANNIS, declarații de ultimă oră- LIVE TEXT

Roxana Neagu / 17 ian 2018 / 16:48 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Klaus Iohannis urmează să facă declarații de presă. 

La ora 17:30, președintele Klaus Iohannis va face o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Viorica Dăncilă, nominalizarea PSD de premier, susținută și de ALDE, se află în aceste momente la Palatul Cotroceni, unde a fost chemată la ora 16:30. 

Potrivit informațiilor DCNews, nominalizarea PSD-ALDE de premier al României, Viorica Dăncilă, ar urma să fie desemnată de către premeședintele Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru al României. 

VEZI AICI MAI MULT: EXCLUSIV Viorica Dăncilă acceptată premier de președintele Klaus Iohannis

DCNews vă va transmite în format LIVE TEXT declarațiile președintelui Klaus Iohannis. 

- Am ascultat foarte multe opinii și legate de formarea noului Guvern, de desemnarea primului ministru, astăzi toată ziua, am ascultat opiniile politicienilor. Am reușit să ascult și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesaj inclusiv pe rețele de socializare, sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente, sunt argumente legate de politica partidelor, sunt multe argumente legate de politica internă, sunt multe argumente legate de politica externă și de securitate a României, am ascultat și citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. 

Acum trebuie să decid, dar ce fel de decizie este aceasta pe care trebuie să o iau.

Decizia trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Aici, argumentul cel mai puternic este aritmetica parlamentară. Îmi este foarte clar: PSD dispune de o majoritate. 

Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă din Parlament, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. 

Acum, PSD-ul trebuie să performeze, românii au mari așteptări și eu am mari așteptări. PSD-ul a promis și-n campania electorală, și după, lucruri importante, PSD-ul a promit salarii, pensii, școli, manuale, spitale, infrastructură, dar, până acum, prea puțin s-a realizat. Acum, PSD-ul trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două Guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și cum se face. 

Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă mai degrabă decât să le încurce. 

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22