PREMIER ALDE. TĂRICEANU dezvăluie ”semnale de la PNL”

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, astăzi, că va negocia în primul rând cu PSD. Cât despre PNL, a susținut că nu a făcut contacte oficiale. 

”A început o forfotă extraordinară. Se încearcă diferite formule politice. Am văzut și oficiali, dar există și demersuri mai puțin oficiale, prin care PNL încearcă să iasă din această situație, ca urmare a rezultatului foarte prost obținut la alegeri și se încearcă agregarea unei majorități așa-numite `de centru-dreapta`. Forțele componente nu pot fi definite în mod clar ca de centru-dreapta”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. El susține că USR nu are nicio ideologie. 

Copreședintele ALDE a continuat: ”În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noștri de alianță politică cu care am funcționat o bună bucată de vreme, încă din vremea USL-ului – mă refer la PSD. Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar am privit diverse semnale și diverse declarații de bună-credință. Senzația mea este că PNL-ul încearcă o soluție prin care să iasă din încurcătură. Sunt demersuri și jocuri politice, dar mai importante sunt alte probleme. Înainte de a discuta cu o persoană, trebuie să vezi dacă ești compatibil cu ea, dacă îmbrățișezi aceleași principii și valori. PNL-ul are nevoie de o clarificare ideologică, politică, de principii, pentru că acesta este și motivul pentru care au pierdut alegerile. Suntem pe poziții foarte îndepărtate – s-a văzut în ultimii 2 ani. Numai să facem o discuție ca să ne aflăm în treabă? Totul este o încercare de a ieși din impas”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel