Prelungire mandat Ciucă. Ioan Mircea Pașcu: ”Cine ia leapșa până la urmă?”

Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Ioan Mircea Paşcu, Europarlamentar PSD, comentează, într-o postare pe Facebook, prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei, lansând ipoteza că prelungirea mandatului este pentru a împiedica preluarea PNL-ului.

În postarea sa de pe facebook, Pașcu se întrabă dacă ”până la urmă, prelungirea - în afara prevederilor legii - a mandatului dlui G-ral Ciucă nu are de-a face cu informațiile circulate în presă cum că ar putea prelua șefia PNL după ieșirea din Armată ...”

To ele explică faptul că: ”singura modalitate ca acest lucru să nu se întâmple, încurcând socotelile "liberalilor patrioți" într-un an electoral important, era tocmai ... prelungirea mandatului lui la comanda Armatei?

(O fi vreo cameră la portița secretă a Cotrocenilor, să vedem dacă nu cumva or fi utilizat-o zilele astea niscaiva "liberali patrioți"?)

Iar dacă aceasta "școală de gândire" se dovedește până la urmă corectă, emiterea și publicarea decretului de prelungire, în deplină cunoștință de cauză că acest lucru este ilegal, nu este oare o modalitate prin care se împăca și capra și varza: Cotrocenii cedează la presiunea "liberalilor patrioți", însă, ghinion, CCR declara prelungirea neconstituțională?

Și atunci, cine ia leapșa pana la urma?” se mai întreabă, retoric, Ioan Mircea Pașcu.

Citește și: Iordache, precizări despre decretul de prelungire a mandatului şefului SMA

Klaus Iohannis anunţase, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă. O zi mai târziu, decretul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citește și: Decretul lui Iohannis, publicat. Chirieac, scenariu: Va fi atacat și suspendat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel