EXCLUSIV  Prejudecată spulberată de ministrul Vulpescu. Măsură luată în 2015, cu efecte în prezent

Scutaru Cristina / 29 mai 2017 / 15:02 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Salonul internațional de carte, care a avut ca țară invitată Suedia, s-a încheiat duminică. Foarte mulți oameni au fost atrași de lecturile incitante și au venit la Bookfest. Magdalena Popa Buluc l-a întrebat pe ministrul Ioan Vulpescu, la interviurile DC News Live, cum vede interesul tot mai ridicat, al românilor, pentru cultură.

"A funcționat mult timp o prejudecată, aceea că oamenii nu sunt interesați, că tinerii nu citesc, că nu merg la filarmonici, că nu vizitează muzee. Aici este o prejudecată. Nu poți să știi aceste lucruri dacă nu le probezi. A fost o ediție de succes a Bookfest. Am fost în deschiderea târgului. Au fost foarte multe lansări, foarte mulți vizitatori, editorii sunt mulțumiți, vânzările au crescut. În 2015, am luat o măsură care își vede efectele de-abia acum. Printr-un amendament la Codul Fiscal, TVA la cărți a scăzut la 5%. Este una dintre cele mai mici cote de TVA din UE", a zis Ioan Vulpescu la interviurile DC News Live.

 Răspunsul integral îl găsiți începând cu minutul 4:

[citeste si]

Duminică seara, GRUPUL EDITORIAL CORINT a încheiat participarea la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2017, ediția a XII-a. Au fost cinci zile marcate de noi apariții de carte, ateliere și activități interactive pentru cei mici, precum și evenimente de premiere pentru participanții la concursurile organizate de editură.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27