Pregătiri intense pentru Eurovision România. De Mărţişor, TVR aduce românilor magia concursului, la Buzău

Organizatorii ediției din 2020 a concursului Eurovision România pregătesc o ediție de excepție la Buzău. Aceasta se va desfășura pe data de 1 martie. 

Duminică, 1 martie, de la ora 21.00, Televiziunea Română îi invită pe toţi românii din ţară şi de pretutindeni să se bucure de magia concursului Eurovision, la Finala Naţională 2020.

Sub conceptul #ealtceva, transmisiunea TVR1, TVR Internaţional şi TVR Moldova, în direct de la Sala Sporturilor din Buzău, va conduce publicul într-o o inedită călătorie muzicală prin istoria şi geografia celor mai bune momente ale acestui concurs muzical, care a devenit un adevărat fenomen planetar.

Roxen, reprezentanta României 

Magia Eurovision va fi adusă pe scena Finalei Naţionale atât de Roxen, cu cele cinci piese care intră în concurs, cât şi de invitați speciali, români și străini, mulți dintre aceștia concurenţi şi chiar câştigători ai diferitelor etape ale Eurovision Song Contest.

După cum TVR, în calitate de organizator, a anunțat deja, publicul şi juriul, în proporţie egală, vor decide actul artistic care va reprezenta România la ESC2020. Roxen va intepreta cele cinci piese, fiecare dintre ele cu un show special pregătit. Cel mai votat dintre aceste show-uri va urca și pe scena de la Rotterdam.

Conceptul regizoral al întregului spectacol şi al celor cinci show-uri care intră în concursul de selecţie naţională poartă semnăturile lui Dan Manoliu şi Bogdan Păun.

Spectacol pe scena de la Buzău

Câteva detalii despre aceste show-uri sunt dezvăluite de către regizorul Bogdan Păun: „Tot vizualul, filmul și fiecare videoclip în parte reprezinta stările pure și energia ei interioară materializate, transpuse în forma realității fizice prin culori, natură, spații ce par desprinse dintr-un vis."

„Ne dorim ca românii să trăiască în avans, pe 1 martie, exact senzaţia pe care o vor avea telespectatorii din întreaga lume în luna mai, urmărind show-ul României pe scena de la Rotterdam. Doar că românii vor avea, în plus, un spectacol complet şi complex, oferit nu doar de Roxen şi de invitaţii speciali, ci şi de cei doi prezentatori, plus un personaj surpriză. Noul sistem de selecţie ne-a permis să ne adaptăm, să ne organizăm altfel astfel încât să fim actuali, moderni, surprinzători. Am promis că în acest an #ealtceva şi chiar aşa va fi" – declară Dan Manoliu.

În această săptămână, la Sala Sporturilor din Buzău se fac pregătiri intense pentru spectacolul de duminică. Cea mai intensă activitate este cea de montare a scenei şi a fundalului, un perete de imagine LED de peste 300 metri pătraţi. La distanţă de circa 12 metri de acest perete, va fi amplasată o mare scenă circulară, care va permite artiştilor să aducă actul artistic în mijlocul publicului prezent la Buzău.

Eurovision Song Contest 2020, la Rotterdam 

Eurovision Song Contest 2020 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up", cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă - alături de România - alte 40 de țări.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Țărilor de Jos, cu piesa "Arcade".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel