Pregătește-ți pielea pentru toamna aceasta, pași esențiali

Pe 22 septembrie începe echinocțiul de toamnă și, până atunci, ar fi bine să ai pielea pregătită să facă față unei vremi capricioase, cu temperaturi din ce în ce mai scăzute. Iată care sunt pașii esențiali pe care trebuie să-i faci!

Toamna este foarte aproape și iarna va veni prea repede și ea. Este pielea ta pregătită pentru vremea mai rece și mai uscată? Iată o modalitate ușoară de a o păstra în formă excelentă pe tot parcursul anului!

Aveți o problemă gravă sau doar sunteți desidratați?

„Există o diferență între pielea care se usucă din cauza lipsei de ulei și cea deshidratată din cauza lipsei de apă", punctează Dr. Natalie Azar, medic colaborator al NBC News.

„Mergeți la un dermatolog sau un estetician ca să vedeți exact de ce vi se usucă pielea", continuă ea.

Totuși, Dr. Natalie Azar, arată și care sunt pașii pe care trebuie să-i faci ca pielea ta să nu fie afectată.

Ce să faci ca să nu ți se usuce pielea

Pentru a vă proteja pielea, evitați să faceți dușuri foarte fierbinți și lungi, deoarece aceasta poate face lucrurile să se înrăutățească și să permite săpunurilor să fie mai dăunătoare. „Amintiți-vă, săpunul este destinat să îndepărteze uleiurile de pe piele, deci usucă", explică medicul, citat de Today.com.

În schimb, faceți dușuri scurte cu apă călduță, a avertizat Azar. După ce terminați baia, tamponați pielea - n-o ștergeți - pentru a se usca, pentru că astfel, ea va păstra o parte din umiditate. Apoi, aplicați o cremă hidratantă.

Fiți atenți la cremele cu retinol, a continuat Dr. Azar. Mulți oameni preferă crema cu vitamina A pentru a împiedica apariția liniilor fine și a ridurilor, dar aceasta poate fi foarte uscată, a explicat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel