Prefectul Capitalei: Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească Romprest pentru serviciile prestate

Foto Facebook - Alin Stoica
Foto Facebook - Alin Stoica

Scandalul gunoaielor de la Sectorul 1. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, consideră că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească Romprest pentru serviciile prestate.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a intervenit în scandalul gunoaielor, afirmând că Primăria Sectorului 1 trebuie să plătească datoriile către Romprest, pentru serviciile prestate.

Alin Stoica susține atât că firma prestatoare, respectiv Romprest, nu are voie să întrerupă furnizarea serviciilor, dar și că primarul Clotilde Armand trebuie să plătească datoriile.

'Prestatorul nu are voie să sisteze colectarea deșeurilor. Cu privire la celelalte servicii, poate reduce frecvența şi cantitatea, în măsura în care sunt întârzieri de plată de peste 45 de zile. La fel, Primăria Sectorului 1 trebuie să achite serviciile. Această discuţie despre cine are dreptate este o discuţie perdantă din start. Justiţia va decide, nu noi', a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit Gândul.

Prefectura nu va indica vinovați în scandalul gunoaielor de la Sectorul 1, dar trebuie să ajute la identificarea unei soluții, a mai spus Alin Stoica. 

'Prefectura Capitalei trebuie să ajute la identificarea unei soluţii de deblocare, pentru a asigura continuitatea serviciilor şi siguranţa cetăţenilor. Ideal, cu acordul părţilor', a adăugat el.

Ieri, Stoica spunea că 'am înaintat ambelor părți o propunere'

Prefectul Capitalei Alin Stoica a declarat luni că nu a fost luată o decizie în privința solicitării Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă de a fi declarată starea de alertă în Sectorul 1.

'Cred eu că a fost o întâlnire destul de bună. Evident, diferențele dintre cele două părți sunt destul de mari, însă am ajuns la o propunere, pe care am înaintat-o ambelor părți. Aștept în seara asta sau mâine un răspuns – așa au promis, că în seara asta sau mâine vor transmite un răspuns, o propunere de acțiuni care să ducă la continuitatea acestui serviciu. Nu aș vrea să intru în detalii pentru că nu este vorba despre o soluționare a diferendului între cele două părți, nu asta era ideea, ci pur și simplu sunt acțiuni pe care ambele părți ar trebui să le facă în așa fel încât, pe perioada cât durează acest litigiu sau pe perioada până la care se va renegocia ceva, continuitatea serviciului să fie asigurată și cetățenii să nu mai aibă nimic de suferit', a declarat Alin Stoica.

Întrebat de jurnaliști dacă propunerea presupune și să plătească cineva o parte din datorii în perioada soluționării litigiului, prefectul Alin Stoica a spus: 'În general, soluțiile cam aici se învârt, o parte trebuie să presteze, o parte trebuie să mai plătească ceva, deci trebuie să existe disponibilitate din partea ambelor părți în așa fel încât să se asigure acel echilibru, însă fără a intra efectiv pe fond pe cine ce are de plată, nu despre asta este vorba în momentul de față' (Citește mai multe AICI). 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy