Urmărește emisiunea live


Prefectul Capitalei, Alin Stoica, înșiruie locurile unde nu e logic să purtăm mască de protecție

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a vorbit despre momentul în care masca nu va mai fi obligatorie pentru cei care s-au vaccinat.

Regulile de relaxare arată că în parc, dacă alergi sau depui efort fizic, nu mai ai nevoie de mască, spune moderatorul Cosmin Prelipceanu, la Digi 24. „Dar, în parc, dacă nu e aglomerat și mergi cu bicicleta, poți sta fără mască?”, îl întreabă jurnalistul pe prefect.

„Nu, ar trebui [să porți mască]. Când mergi cu bicicleta nu este un exercițiu fizic intens, ci pur și simplu te deplasezi cu bicicleta. Ar trebui să porți mască, desigur. E cam aceeași logică care s-a aplicat la sălile de sport. Atunci când ai efort fizic intens ai nevoie de oxigen foarte mult ca să poți să faci efort. Evident, masca te poate jena. Nu o folosești nici atunci când alergi fiindcă este același principiu. Dar, când mergem cu bicicleta, pur și simplu o plimbare de plăcere, nu avem nevoie neapărat de aport de oxigen foarte mare”, a transmis Alin Stoica.

Schimbarea regulilor nu va depinde starea de alertă

„În chestiunea măștii, portului măștii, schimbarea regulilor se va face tot pe baza stării de alertă?”, a mai întrebat jurnalistul. „Nu. Din discuțiile pe care le-am avut, ne-am uitat și în alte zone ale lumii, Israel sau Marea Britanie, unde rata de vaccinare este destul de mare. Regulile pentru purtarea măștii și, în general, regulile sanitare ar trebui să fie legate de numărul de oameni care sunt vaccinați sau imunizați într-un fel sau altul”, a răspuns prefectul Stoica.

În SUA se poate fără mască între vaccinați. În România, probabil de la 1 iunie

După ce i s-a reamintit că, în Statele Unite, președintele Joe Biden spune că în spațiile deschise unde nu e aglomerație și unde sunt oameni vaccinați atunci nu se mai poartă mască, prefectul a comentat: „Dacă suntem toți vaccinați și atunci transmiterea virusului este improbabil, atunci evident că masca nu este utilă. Dar, nu știu dacă în parc, unde dinamica este alta sunt și alte persoane [se va putea]”.

„În spațiile închise, unde toată lumea este vaccinată, evident nu văd [rostul măștii]”, a mai transmis Alin Stoica. „Din discuțiile pe care le-am auzit din Comitetul interministerial, pe care toți le-am auzit, da, este posibil să existe și astfel de scenarii care să apară până spre 1 iunie. Încă sunt discuții”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel