Predoiu: Scopul lui Ponta este de a băga groaza în magistrați

predoiu
predoiu

Cătălin Predoiu a declarat că premierul Victor Ponta "timorează public justiția". Prim-vicepreședintele PDL a sărit în apărarea lui Traian Băsescu, despre care spune că declarațiile sale față de raportul MCV nu au reprezentat o imixtiune în justiție. 

"Preşedintele României a încercat, şi prin actul de coabitare şi prin discuţiile pe care le-a avut întotdeauna, din câte am cunoscut, cunoscând foarte bine MCV, să prezinte aceste interese ale României legate de MCV şi Schengen. A încercat să evite greşeli pe care la un moment dat unul sau altul le-ar fi putut face şi nu este o declaraţie prietenoasă între ghilimele. Asta e realitatea. Eu am fost acolo, am văzut de atâtea ori importanţa care s-a acordat mecanismului de cooperare-verificare la Administraţia Prezidenţială. Deci, nu o consider o imixtiune atunci când cineva îţi atrage atenţia şi te invită să reflectezi. Imixtiunea este să vii şi să impui o anumită decizie, să vii şi să timorezi public justiţia, aşa cum face domnul Ponta, iar acest lucru nu s-a întâmplat nici în ceea ce priveşte mandatele de la justiţie pe care le-am exercitat, şi nici în ceea ce priveşte alte instituţii", a afirmat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

"Măsură simbolică menită să bage groaza în alţi magistraţi"

Predoiu l-a criticat pe Victor Ponta, spunând că "A făcut astfel de declaraţii decât în preajma unor pronunţări importante anticorupţie, şi-a exprimat încrederea că inculpaţii nu vor fi condamnaţi. Problema mea este atitudinea unui premier al României care trebuie să netezească drumul României spre o mai bună integrare europeană, care trebuie să aducă bani europeni în ţară. Cum credeţi că putem aduce bani europeni în ţară, banii contribuabilului european fără să demonstrăm un ataşament şi un respect pentru legi, pentru statul de drept, pentru justiţie? Şi asta este o cauză pentru care banii europeni vin atât de greu. Neîncrederea că aici nu pune mâna pe ei cineva care este protejat de domnul Ponta. Or aceşti oameni care au gânduri rele cu România sunt deranjaţi de o justiţie care nu răspunde la comenzi. Şi aceasta este semnificaţia gestului domnului Ponta, este o demonstraţie, un simbolism aici. E ca şi când apari în faţa poporului cu pistolul fumegând şi spunând, 'Uite ce fac dacă vreau. Am 60% şi nu aveţi ce să-mi faceţi'. Asta e o măsură simbolică menită să bage groaza în alţi magistraţi care au gânduri să mai trimită în judecată pe x sau y".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel