Predoiu propune soluții rapide pentru rezolvarea problemei din închisori

[] []

20 ian 2017 / 13:23
Salveaza PDF Comentarii

Cătălin Predoiu afirmă că graţierea şi amnistia nu vor rezolva problema supraaglomerării din penitenciare. Acesta spune că ameliorarea situaţiei s-ar putea realiza rapid, prin dezvoltarea de penitenciare private şi transformarea de cazărmi dezafectate în puşcării.

'Legat de penitenciare (...) singurele ţări europene care au rezolvat acceptabil problema sunt Ţările scandinave, Olanda şi Marea Britanie, în ultimul caz, prin Reforma Thatcher, care a introdus penitenciarele private. Este motivul pentru care am convenit cu ministrul Keneth Clark în 2011 un transfer de know how şi experţi. Am elaborat un concept de penitenciar privat şi am trecut la elaborarea legislaţiei necesare. În paralel, am încheiat un protocol cu MApN pentru a selecta un număr de cazărmi dezafectate şi transformarea lor în penitenciare. Ambele proiecte erau în curs şi s-au oprit în anul 2012. De atunci nu s-a mai făcut nimic semnificativ în această direcţie, cel puţin să se fi continuat proiectele începute', a scris Predoiu vineri pe Facebook.

[citeste si]

Liberalul opinează că situaţia din penitenciare se poate ameliora rapid prin 'dezafectarea unor cazărmi şi transformarea lor în penitenciare şi prin introducerea penitenciarelor private (modelul Marii Britanii)'. Totodată, spune el, e necesară 'creşterea alocărilor bugetare pentru Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru condiţiile de cazare, dar şi pentru condiţiile de muncă ale personalului din penitenciare'.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27