Predoiu: Șerban Nicolae și Tăriceanu fac jocul Rusiei

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, spune că inițiativa senatorului PSD Șerban Nicolae de a amenda Codul de Procedură Penală, în sensul folosirii cătușelor doar în cazul celor arestați preventiv pentru fapte violente, face jocul Rusiei. Liberalul a susținut că același efect îl produce și discursul despre Justiție al președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

"Cum să spui că arestul preventiv trebuie coafat, într-un fel de arest...? Nici nu am reținut termenul pentru că este anti-juridic. Arestul preventiv, arestul la domiciliu sunt categorii diferite. Cel mai grav lucru: răpește dreptul judecătorului de a aprecia gradul de pericol social, este o intruziune, o invadare a liberului arbitru al judecătorului, a puterii judecătorului. Este o încălcare a separației puterilor în stat, această lege, de aceea cred că nu va deveni lege. Nu văd cum Curtea Constituțională a României să poată accepta un astfel de mecanism, care restrânge dreptul judecătorului și este fixată în lege modalitatea prin care se aplică măsura", a spus Predoiu în ediția de miercuri a emisiunii "Jocuri de Putere", de la Realitatea Tv.

Premierul din umbră al liberalilor a spus că măsuri precum cele propuse de Șerban Nicolae sunt cu atât mai dăunătoare în actualul context regional.

SONDAJ CSCI. Ponta și PSD câștigă teren în detrimentul lui Iohannis

"La fel de important și de grav: într-o perspectivă mai largă, e o nouă lovitură aplicată României (...) În urma acestei inițiative, din nou, se va spune 'este o problemă în România, nu se respectă independența justiției', de dragul unor cauze personale se încearcă restrângerea puterilor judecătorești, 'ia să mai vedem cu MCV, să mai stea un pic România cu MCV, ia să lăsăm Schengen-ul mai târziu. Aceste inițiative le-am mai văzut, dar nu era contextul ăsta regional păcătos: cu problemele din Ucraina, cu amenințările de la Gurile Dunării. Ce stat mare, puternic, la est de România, are interesul ca noi să nu ne desăvârșim integrarea în Uniunea Europeană? Rusia cumva?", a spus Cătălin Predoiu.

Predoiu: Aliații lui Ponta fac un joc anti-național

În acest sens, prim-vicepreședintele PNL acuză faptul că "politicile domnului Ponta, ale aliaților domnului Ponta lovesc în aderarea la zona euro, prin această scuturare a echilibrelor economice, lovesc în MCV și Schengen, prin toate declarațiile și proiectele de legi, pe care le îndreaptă împotriva justiției".

"Prin tot ceea ce face domnul Șerban Nicolae, prin tot ce face domnul Tăriceanu, din poziția de al doilea om în stat, prin loviturile care se aplică justiției nu fac decât să zdruncine legăturile care s-au creat prin muncă și sacrificiu pentru integrarea României în Uniunea Europeană. Nu mi-e frică să o spun, inconștient probabil, dânșii fac jocul Rusiei în România, zdruncinând aceste legături(...) Dacă chiar ai o problemă cu ridicarea MCV-ului, fă cum a făcut președintele României, du-te și discută acolo cu partenerii. Această legătură nu a fost forțată, nu a fost impusă României, nu este un motiv de umilință. A fost o idee bună, care ne-a deschis ușa către Uniunea Europeană, dar pasul ăsta înăuntru nu e făcut decât pe trei sferturi (...) Acum, uitați-vă unde lovesc politicile domnului Ponta, ale aliaților domnului Ponta: lovesc în aderarea la zona euro, prin această scuturare a echilibrelor economice, lovesc în MCV și Schengen, prin toate declarațiile și proiectele de legi, pe care le îndreaptă împotriva justiției. Fac un joc anti-național,  poate inconștient, poate dânșii nu înțeleg, dar ei asta fac: nu sunt stăpâni pe viitorul României, doar decidenți temporali", a mai afirmat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel