Predoiu compară programul de guvernare al PSD cu 'Războiul Stelelor'. Ce au în comun

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu susţine că programul de guvernare al Partidului Social Democrat 2017 - 2020 seamănă cu 'serialul Războiul Stelelor' având în comun faptul că 'ambele sunt de domeniul SF'.

'Programul de guvernare PSD 2017 - 2020 şi serialul 'Războiul Stelelor' au ceva în comun: ambele sunt de domeniul SF. Diferenţa este că serialul 'Războiul Stelelor' a costat numai 650 milioane de USD, generând venituri de aproximativ 6,4 miliarde USD, de 10 ori mai mari, în timp ce măsurile cuprinse în programul economic PSD costă 20 miliarde euro generând un deficit de 6,3 miliarde euro (2,8% din PIB)', afirmă Cătălin Predoiu, coordonator al programului de guvernare al PNL, într-un comunicat transmis vineri Agerpres.

El spune că PSD foloseşte în calculele sale 'o dublă şmecherie'.

'În primul rând, pretinde că va genera venituri în plus la bugetul de stat în 2020 faţă de 2016 de aproximativ 6% din PIB, la care adaugă venituri de 3,7% din PIB estimate de Comisia Naţională de Prognoză, în afara măsurilor din programul PSD. Rezultă venituri suplimentare la buget de 9,7% din PIB (6% pretins generate de Programul PSD şi 3,7% estimate de Comisia de Naţională de Prognoză). Ceea ce omite să menţioneze programul PSD este existenţa unor cheltuieli asociate veniturilor estimate de Comisia Naţională de Prognoză, pe care programul PSD nu le-a mai pus în calculul de adunare şi scădere. Iar dacă luăm în calcul numai veniturile suplimentare la buget pretinse de programul PSD (6% din PIB) şi cheltuielile asociate acestora, indicate chiar în cuprinsul programului PSD (estimate la 8% din PIB), rezultă că măsurile planificate de programul PSD generează un deficit de 2,8% din PIB', explică Predoiu.

Liberalul arată, totodată, că atunci când programul PSD menţionează măsurile ce generează venituri suplimentare din PIB indică invariabil 'prin efecte de multiplicare', fără să explice în ce constau acestea şi care este modelul matematic folosit la calcul.

'Cu alte cuvinte, cifre scoase din 'burtă, declară Predoiu. În opinia sa, programul PSD este 'nerealist' şi 'excelează doar la ambalaj şi prezentare'.

'Ceea ce este o constantă a PSD: o guvernare care subminează economia, prezentată ca o guvernare care îmbogăţeşte românii, pe hârtie. O dată în plus, se dovedeşte faptul că, pe lângă organizare şi propagandă, minciuna este un element principal de continuitate de la PCR la PSD', mai afirmă Predoiu.

Potrivit liderului liberal, în atenţia unei viitoare guvernări ar trebui să se afle patru lucruri principale în următorii doi ani: programul de autostrăzi; ordine şi investiţii în sănătate şi educaţie; reforma administraţiei; eliminarea barierelor legale şi administrative care blochează dezvoltarea antreprenorilor din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel