Predoiu arată cum a făcut USL să eșueze suspendarea lui Băsescu: ”De aici s-a tras totul”

Băsescu: Cei domiciliaţi în străinătate sunt în cvorum la referendum, ca şi la prezidenţiale
Băsescu: Cei domiciliaţi în străinătate sunt în cvorum la referendum, ca şi la prezidenţiale

Fostul ministru al Justiției, Cătălin Predoiu, a numit, miercuri seara, la ”Jocuri de putere”, de la Realitatea Tv, elementul cheie al eșuării suspendării președintelui Traian Băsescu din iulie 2012: atacurile la Curtea Constituțională. Fostul ministru de Externe, Andrei Marga, a mărturisit și el, la o emisiune din noiembrie anul trecut, că un ministru al Guvernului Ponta I, prin declarațiile sale despre trei membri CCR, a îngropat demersul suspendării.

”Să știți că de la Curtea Constituțională s-a tras reacția. Mulți pun asta pe seama influențelor politice. Nu contest că oricare și-a făcut un lobby în lunile acelea. După ce am discutat cu juriști reputați, inclusiv cu un fost președinte al CCR pe care-l stimez foarte mult, profesorul Mihai Lucian, am înțeles următorul lucru. Și o să folosesc cuvintele domniei sale: în Europa nu te atingi de Curtea Constituțională. Nu te atingi. Că e așa, că nu e așa, nu te atingi”, a declarat prim-vicepreședintele PDL, Cătălin Predoiu.

În vara lui 2012, la scurt timp după votul din Parlament și suspendarea președintelui, ministrul de Justiției de la acea vreme, Titus Corlățean, a acuzat doi judecători CCR de incompatibilitate: Iulia Motoc și Augustin Zegrean. Europa și SUA au reacționat tranșant atunci, dar în favoarea lui Traian Băsescu, Puterile Vestice având un rol esențial în revenirea la Cotroceni a lui Băsescu.

Andrei Marga a prezentat acest scenariu pe șase noiembrie 2012, chiar dacă a evitat să-l numească pe Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel