Predictibilitatea şi stabilitatea fiscală, problemele din România

Alex Milcev, EY. foto: eyromania.ro
Alex Milcev, EY. foto: eyromania.ro

Predictibilitatea şi stabilitatea fiscală sunt noţiunile care au lipsit anul trecut în România, declară Alex Milcev, Ernst & Young România.

Predictibilitatea şi stabilitatea fiscală sunt noţiunile care au lipsit anul trecut în România, iar ce s-a întâmplat în a doua jumătate a anului a dat naştere la foarte multe întrebări, a declarat joi Alex Milcev, partener, liderul Departamentului de asistenţă fiscală şi juridică al EY România, într-o conferinţă de specialitate.

'Mă aştept şi la anul să avem mai multe teme de discutat. Cele mai utilizate cuvinte în 2017 au fost predictibilitate şi stabilitate fiscală, noţiuni marcate prin lipsa lor totală din discursul politic şi din publicaţii în Monitorul Oficial. Tot ce s-a întâmplat cu intensitate în ultima jumătate de an a dat naştere la foarte multe întrebări. S-au mai primit şi răspunsuri. Partea bună este că economia se descurcă binişor, dacă nu chiar foarte bine, dacă ne uităm la statistici de creştere, exporturi şi alţi parametri macroeconomici. Cu siguranţă pot fi aduse comentarii şi îngrijorări legate de sustenabilitate, creştere şi aşa mai departe', a spus Milcev.

Potrivit acestuia, 2017 a fost un an de succes în pofida instabilităţii fiscale. 'Îmi aduce aminte de o zicală din anii '30, referitoare la cele mai urâte cuvinte în limba engleză. Acestea sunt următoarele: 'Eu sunt din partea guvernului şi am venit să vă ajut'. Dacă a fost intenţia guvernului de a ajuta mediul de afaceri în ultimele şase luni, cu siguranţă pe partea fiscală nu cred că au reuşit, cel puţin nu din punct de vedere al mediului de afaceri', a afirmat oficialul EY România.

El este de părere că anul 2018 va fi cu siguranţă anul aşezării fiscale, 'în care vom încerca să punem ordine în multitudinea de măsuri mai mult sau mai puţin clare pe care companiile au fost nevoite să le adopte din 2017'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel