Preda și Videanu se contrazic pe voturi

Cristian Preda este tare nemulțumit de colegul de partid Adriean Videanu. Într-o postare pe blog, eurodeputatul PDL l-a criticat din nou pe prim-vicepreşedintele formațiunii despre care spune că trăiește în trecut, în timp ce partidul are nevoie de lideri credibili.

Duminică, într-o emisiune TV, Preda susținea că Videanu este „o problemă pentru PDL” deoarece acesta a abandonat Bucureştiul, şi a apreciat că „nu poţi să fugi de pe câmpul de luptă şi apoi să te adăposteşti în interiorul partidului”. Ideea a fost susținută și de Monica Macovei.

Prim-vicepreşedintele PDL Adriean Videanu a respins, luni, criticile formulate de cei doi eurodeputați și a arătat că, după preşedintele Traian Băsescu, el are „cel mai mare număr de voturi în spate într-o bătălie electorală din PDL”.

Într-o postare pe blog, menită să fie replică la replica prim-vicepreşedintelui, Preda susține că afirmația lui Videanu prin care s-a „comparat” cu Traian Băsescu este de trei ori falsă. Preda şi-a argumentat poziţia apelând, în primul rând, la scorurile obţinute de democrat-liberali în scrutinele pentru Primăria Capitalei în 2005 şi 2008. Susţinerea electorală despre care Videanu datează din 2005, iar de atunci prim-vicepreşedintele PDL nu a mai participat la niciun test electoral, fie el local sau parlamentar, în timp ce partidul a mai trecut printr-o serie de scrutinuri. Videanu „pare să privească doar în trecut”, în timp ce „un partid nu trăieşte hrănindu-se din istorie, cu atât mai mult atunci când e la guvernare”, susține Cristian Preda, care a sugerat că pentru București și orașele mari PDL are nevoie de candidați credibil „nu de lideri care trăiesc depănând amintiri de la înălţimea posturilor ministeriale”, mai spune Preda pe blogul său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel