Preda: Schulz l-a certat pe Ponta în plenul PE pentru afirmațiile "Brok nazist". Boștinaru spune că Preda minte: A făcut un gest halucinant

Europarlamentarul ex-PDL, Cristian Preda, scrie pe Twitter că președintele PE, Martin Schulz, "anunță în plenul Parlamentului European că e inacceptabil că Ponta l-a tratat pe Brok drept nazist". Un alt eurodeputat prezent în plen, de data aceasta al PSD, spune că socialistul german nu a folosit niciodată calificative ca "inacceptabil", așa cum susține Preda, dar a spus că urmează să analizeze unele declarații ale președintelui Băsescu și că, totodată, vrea să poarte o discuție cu premierul Ponta.

Elmar Brok, eudeputat membru al familiei europene populare și coleg de partid cu Angela Merkel în Uniunea Creștin Democrată, și-a atras criticile politicienilor români, dar și a colegilor din PPE, după ce a propus amprentarea imigranților români, ca măsură împotriva liberalizării pieței muncii pentru români și bulgari.

Eurodeputatul Victor Boștinaru relatează că scena descrisă de colegul său de Legislativ, Cristian Preda, nu s-a petrecut conform spuselor fostului-democrat liberal.

"La începerea ședinței a fost menționată solicitarea adresată de către Elmar Brock președintelui Parlamentului, ca să-l apere împotriva atacurilor președintelui României, Traian Băsescu. Trebuie să recunosc, nici nu știu declarațiile lui Traian Băsescu vis-a-vis de Brock. Dacă a zis ceva prin care să-l atace pe Brock, mă bucur. Apoi eu am luat cuvântul și am atacat declarația lui Brock referitoare la România și Bulgaria, iar Martin Schulz - și acest lucru îl puteți găsi pe site-ul Parlamentului, ce spune Preda sau ce spun eu poate fi mai puțin relevant - a spus: 'Voi analiza declarațiile președintelui Băsescu și voi discuta de asemenea cu premierul Victor Ponta". Asta a fost toată povestea", a declarat Boștinaru pentru DeCe News.

"Numai că, este halucinant că în momentul în care eu denunțam faptul că Brock a atacat pe români și pe bulgari, dl. în cauză, numit Cristian Preda, aplauda. Asta este. Noroc că nu este prima dată când o face", a adăugat social-democratul.

Potrivit Mediafax, Martin Schulz a precizat, luni, în deschiderea sesiunii PE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu şeful Guvernului de la Bucureşti pe acest subiect. "Nu pot să fiu de acord cu astfel de declaraţii făcute de un premier al unei ţări europene", a spus Schulz.

Neamțul Martin Schulz este unul dintre liderii familiei europene a socialiștilor și candidatul acesteia la funcția de președinte al Comsiei Europene, la euroalegerile din 25 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel