Preda, ripostă dură la adresa lui Voinescu: să fie dat afară repede din partid

Cezar-Preda
Cezar-Preda

Tensiuni în PDL, înainte de ședința care va stabili detaliile viitorului congres al partidului. După ce fostul vicepreşedinte Sever Voinescu a sugerat, marți, urgentarea schimbării actualei conduceri a PDL și a organizării unei Convenții extraordinare, prim-vicepreşedintele Cezar Preda a reacționat prompt, cerând demiterea "trădătorului" Voinescu.

"Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie", a declarat pentru RTV.net, prim-vicepreședintele Cezar Preda.

Sever Voinescu a apreciat, marți, că este un "semnal politic catastrofal" amânarea unei Convenţii extraordinare a partidului, după eșecul din 9 decembrie, și nu înțelege de ce este nevoie de șase luni, dacă în urma alegerilor locale, conducerea PDL a fost schimbată în maximum o lună.   "Vă amintesc că după locale, într-o lună maxim de la locale, dacă îmi amintesc bine am făcut Congresul şi am schimbat conducerea. Spuneam că 22% e un rezultat foarte slab. Nu văd de ce cu 16% ne trebuie şase luni ca să ne gândim dacă rezultatul este bun sau nu”, a declarat Sever Voinescu, pentru NewsIn.

Sever Voinescu nu este singurul democrat-liberal care crește presiunea la adresa lui Vasile Blaga. În tabăra "intelectualilor" se înscrie și Theodor Paleologu, dar și Cristian Preda, care a demisionat din conducerea partidului după rezultatul alegerilor parlamentare. Acesta a cerut și el convocarea de urgenţă a congresului, acuzând că democrat-liberalii care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin "acord tacit".

Deocamdată, şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare în care vor fi stabilite data Convenţiei Naţionale şi numărul de delegaţi este programată pentru data de 23 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel