Preda, despre legătura Recensământ-referendum: "Furt". Vezi de ce

Cristian Preda
Cristian Preda

Europarlamentul Cristian Preda este de părere că rezultatele finale ale Recensământului din 2011 puse în legătură cu referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu înseamnă furt. 

Rezultatele Recensământului din 2011 au arătat că la referendumul din vara lui 2012 a fost cvorum. Președintele Traian Băsescu susține aceeași idee ca și europarlamentarul Cristian Preda și anume că INS a numărat greșit și sunt mult mai mulți români în străinătate, fiind astfel în loc de aproximativ 16 milioane de electori, 18. Rezultatele INS nu neagă dreptul de vot în afara granițelor țării. Totuși, această ipoteză, a negării dreptului de vor a românilor din străinătate, este lansată încă de la referendumul din 2012.

Și europarlamentarul Cristian Preda a scris că "una dintre marile dispute din politica românească privește exercitarea dreptului de vot în afara granițelor țării". El susține că "unii ar vrea să fure acest drept". Pe lângă alte exemple prin care își susține ipoteza, Cristian Preda specifică că printre acești unii se numără "cei care jubilau ieri, după publicarea rezultatelor recensământului, anunțănd că Băsescu e suspendat, iar Antonescu e președinte, cei care consideră că nu ar putea fi asigurat secretul unui vot electronic, cei care spun că votul prin corespondență e o invenție nesăbuită".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel