Preda atacă USL, după un an de guvernare

cristian_preda
cristian_preda

Europarlamentaul PDL, Cristian Preda, a făcut, pe blogul personal, marți, retrospectiva unui an de guvernare a Uniunii Social Liberale. El ajunge la concluzia că după un an situația din România se caracterizează prin "mai multe taxe, tensiuni cu partenerii europeni și o diminuare a pasiunii democratice". 

Cristian Preda scrie că azi se împlinește un an de neo-socialism. Adaugă "Trei sunt – în opinia mea – caracteristicile neo-socialismului de la București".

Prima caracteristică găsită de europarlamentar este "inventarea unor noi taxe și de sporirea celor existente". El scrie "Într-adevăr, noutatea adusă de Ponta nu e revenirea la salariile din 2010 – măsură anunțată și pregătită de Boc și MRU – ci expansionismul fiscal, pe fondul unei scăderi economice de aproape două procente în raport cu perioada anterioară. Deocamdată, cota unică a rezistat, dar asaltul premierului împotriva ei ar putea avea, în următoarele luni, succes".

Anti-europeană?

A două caracteristică găsită de europarlamentar este atitudinea anti-europeană. "țAsumată deschis, într-o formă radicală, în timpul crizei regimului din iulie 2012, ceva mai moderată în lunile din urmă în tabăra PSD, tensiunea introdusă în relația cu Comisia Europeană marchează o răscruce în destinul politic al României. Efectele sunt vizibile cu ochiul liber: complicarea dosarelor MCV și Schengen, ca și amânarea proiectului de intrare în zona euro", a scris Cristi Preda.

USL- democrație mimată?

"La fel ca în perioada interbelică, echipa politică a primului ministru a fost votată de o majoritate covârșitoare. Matei Dogan numea sistemul acesta “democrație mimată”, fiindcă aveam de-a face nu cu guverne parlamentare, ci cu parlamente guvernamentale. USL caută, de fapt, reînvierea – într-o nouă formă – a acestui sistem, fiindcă își propune să transforme alegerile prezidențiale din 2014 într-o nouă ocazie de a valida guvernul" a scris Cristi Preda.

Cristi Preda ajunge la concluzia  că anul de guvernare a USL  'înseamnă mai multe taxe, tensiuni cu partenerii europeni și o diminuare a pasiunii democratice".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel