Precedentul Piedone. De ce nu-l retrage PNL pe Munteanu

Cristian Popescu Piedone nu poate candida la Primăria Sectorului 4 al Capitalei, printr-o decizie definitivă a Tribunalului București. 

Mai multe contestații au fost depuse de supraviețuitorii din Colectiv la candidatura lui Cristian Popescu Piedone. Doar una a trecut de Judecătorie și a ajuns la Tribunal, a avocatului Gheorghe Piperea, care a atacat candidatura lui Cristian Popescu Piedone în baza legii 115/2015, articolul 51, care prevede: 

"(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, cetatenia, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o. In cazul cetatenilor Uniunii Europene, la rubrica "Denumirea, seria si numarul actului de identitate" se inscriu denumirea, seria si numarul documentului eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrari. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.

(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.

(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni romani sau cetateni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori resedinta in circumscriptia electorala in cauza. Un sustinator poate sprijini mai multi candidati la functia de consilier local, consilier judetean si primar. 

(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria raspundere. 

(5) Lista de sustinatori se depune intr-un exemplar original si o copie, la biroul electoral al circumscriptiei electorale unde se depun propunerile de candidati". 

Pentru Primăria Capitalei s-au strâns semnături în alb, cetățenilor fiindu-le sugerat posibilul candidat, cum ar fi Tăriceanu de la ALDE, Băsescu de la PMP și Munteanu de la PNL. În aceste condiții, dacă PNL ar schimba candidatul pentru care s-au strâns semnăturile în alb, respectiv Marian Munteanu, ar fi vulnerabil cu un al patrulea candidat. Cele 18.000 de semnături pentru Capitală sunt greu de strâns și așa cum au fost ridicate dubii cu referire la modul de strângere rapidă a semnăturilor de către Piedone, așa pot fi ridicate obiecții cu privire la strângerea rapidă de semnături pentru un nou candidat. În orice caz, listele în alb sunt periculoase pentru orice alt candidat la orice Primărie, dacă un alt candidat ar face o contestație având precedentul Piedone. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel